Studiu în Singapore despre persoanele vaccinate. Analize de sânge, ”fereastră de contagiozitate”
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Valeriu Gheorghiță a făcut, marți, referire la un studiu realizat în Singapore.

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că în România sunt înregistrate peste 300 de persoane infectate cu varianta Delta a virusului SARS CoV-2. Cele mai multe cazuri sunt la persoanele nevaccinate.

„Vaccinarea cu schemă completă, indiferent de vaccinul utilizat, își păstrează eficiența de peste 90% privind prevenirea internărilor, prevenirea cazurilor grave și prevenirea deceselor”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Șeful CNCAV a mai arătat că un studiu realizat în Singapore confirmă faptul că la persoanele vaccinate simptomatologia este mai ușoară și analizele de sânge sunt mult mai bune. În plus, „fereastra de contagiozitate” este mai redusă, ceea ce înseamnă că riscul de transmitere a infecției este mai mic.

Gheorghiță: Cei care sunt în măsură să verifice respectarea măsurilor să facă mai bine acest lucru

Coordonatorul campaniei de vaccinare le-a cerut autorităților care sunt în măsură să verifice respectarea măsurilor impuse pentru combaterea pandemiei „să facă mai bine acest lucru”.

Acesta a spus evoluția epidemiologică din România are o tendință de creștere, dar este vorba de una stabilă, comparativ cu cea din alte state europene.

Valeriu Gheorghiță crede că, pe lângă creșterea numărului de persoane vaccinate, și respectarea restricțiilor este importantă în această perioadă.

„Să punem accent mai mult pe respectarea măsurilor care astăzi sunt în vigoare, pentru că tendința este să nu se mai respecte aceste măsuri și cred că le vedem cu toții. Cei care sunt măsură să verifice respectarea măsurilor să facă mai bine acest lucru și oamenii să fie mai conștineți că de decizia lor și de comportamentul lor depindem noi toți”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

„Cu toții vom deconta anumite comportamente inadecvate sau mai puțin inspirate în această perioadă. Este perioada concediilor, este foarte bine, avem nevoie să ne încărcăm bateriile, dar trebuie să fim mult mai precauți”, a adăugat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel