Studiu: Covid-19 ar fi fost prezent în SUA înainte de raportarea primului caz în Wuhan
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Potrivit unui nou studiu, COVID-19 ar fi fost prezent în SUA înainte de a fi raportat primul caz în Wuhan.

Covid-19 ar fi fost prezent în Statele Unite încă din decembrie 2019, înainte de raportarea primului caz de infectare în orașul chinez Wuhan, potrivit unui studiu efectuat de Centrul de Control și Prevenție a Bolilor din SUA și Crucea Roșie, scrie Forbes. Cercetătorii susțin că au dovezi care confirmă acest fapt.

Rezultatele studiului, care au testat probe de sânge stocate din decembrie 2019 până în ianuarie 2020 pentru anticorpii Covid-19 și au fost publicate în revista Clinical Infectious Diseases, au indicat prezența Covid-19 în mai multe state americane „mai devreme decât s-a recunoscut anterior”. Cercetătorii au găsit rezultate pozitive ale testelor, indicând expunerea anterioară la virusul responsabil pentru Covid-19, în probe din California, Oregon și Washington, la jumătatea lunii decembrie. Amintim că primul caz de Covid-19 din SUA a fost raportat oficial în data de 19 ianuarie.

Rezultatele sunt preliminare

Totodată, cercetătorii au descoperit urme de Covid-19 în probe de sânge prelevate în ianuarie în statele Connecticut, Iowa, Massachusetts, Michigan, Rhode Island și Wisconsin. Experții avertizează însă că aceste rezultate sunt preliminare. Anticorpii depistați în sânge pot fi similari cu Covid-19, dar de fapt să aparțină unui alt coronavirus, care să provoace infecții ușoare și comune.

Autorii studiului spun că vor continua să colaboreze cu guvernul SUA și partenerii neguvernamentali pentru a utiliza probe de sânge și a analiza pandemia, adăugând că înțelegerea modului în care pandemia a progresat de la stadiile sale inițiale până la criza globală văzută astăzi, va ajuta autoritățile să aloce mai bine resurse pentru prevenirea îmbolnăvirilor și a deceselor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel