Data publicării:
Student, DETALIU uimitor. Ce simptome CIUDATE a avut: "Mă simțeam ca dr*cu, eram foarte PANICAT. ACUM sunt mai sigur ca nicicând..."
Un tânăr de 18 ani a oferit detalii incredibile din lupta cu COVID-19. Acesta a făcut un tabel cu toate simptomele, unele dintre ele de-a dreptul ciudate.
Alex Trandafir, un student din Oradea care studiază în Anglia, a povestit pe pagina sa de Facebook experiența prin care a trecut după infectarea cu COVID-19. Acesta susține că deși a avut o formă destul de ușoară a bolii, simptomele nu au fost tocmai plăcute și a făcut chiar și un tabel cu ele.
"Zilele trecute am ieșit din izolare pentru a doua oară în ultima lună, de data aceasta din păcate nu într-un context de călătorie, ci în contextul în care am făcut și eu cunoștință cu vedeta anului, COVID-19. Din fericire a fost o întâlnire scurtă, fiind vorba de o formă destul de ușoară a bolii. Chiar dacă nu îmi doresc ca cineva să aibă de-a face cu Sars-COV-2, sunt conștient că este posibil ca până la finalul iernii cel puțin 1/5 cunoscuți să treacă prin Sars-COV-2.
Miercuri (14.10) m-am trezit tare buimac, cu o durere de cap și cu ganglionii limfatici din zona gâtului inflamați, semn că ceva nu era OK. Am luat o aspirină, durerea a trecut și până după-masă ziua a decurs bine. În acea seară în schimb pot spune că am avut un moment în care chiar m-am temut pentru mine. A revenit durerea de cap și pe la ora 20 am început să am febră ușoară (37.5-38.5). Cu febra au venit niște frisoane groaznice, la modul în care pe la ora 22 am vrut să merg la baie și nu mă puteam ridica din pat. Cu frisoanele au venit amețeli, stări de rău șamd. Eram foarte panicat. Era prima dată când mă îmbolnăveam departe de casă, eram singur și avem în spate un istoric foarte predispus pentru complicații în contextul COVID-19 - sunt astmatic și orice răceală se poate transforma ușor în pneumonii interstițiale. Am reușit cumva să adorm, cu greu. Am transpirat enorm noaptea aia. Am luat doar un paracetamol înainte să adorm, nimic mai mult, pentru că știam că nu e indicată administrarea de antitermice atât timp cât temperatura nu depășește 39 de grade Celsius. Tot în seara aceea, când a apărut febra, m-am programat la un test pentru a doua zi", a scris Alex Trandafir pe pagina de Facebook.
"Au fost cele mai ciudate dureri pe care l-am simțit vreodată"
"Joi dimineață m-am trezit fără febră, dar mă simțeam exact cum e expresia aia - „ca dracu” - amețit, obosit, slăbit și cu un soi de disconfort în gât. Am fost să mă testez și din acel moment m-am izolat pentru 10 zile. Ziua a decurs cât de cât bine, mai puțin momentul în care au apărut durerile musculare. Au fost cele mai ciudate dureri pe care l-am simțit vreodată. Nu erau foarte dureroase, dar erau foarte deranjante. Cele mai dese erau în zona omoplaților și în zona lombară, dar cele mai supărătoare le-am avut la piciorul drept. Începea ca o amorțeală în tot piciorul, care devenea o durere generală imposibil de localizat. Simțeam efectiv cum parcă se blocau vasele sanguine și nu mai circula sângele bine prin picior. Atunci am realizat că de fapt simptomele mele începuseră marți (13.10) - cu un alt soi de dureri de spate pe care le-am considerat a fi febra musculară de după sală.
Vineri disconfortul din gât a devenit durere, iar ochii mi s-au făcut roșii. Durerile de cap (migrenele) s-au mutat în spatele ochilor și au ținut două-trei zile bune. Erau genul acela de dureri pe care le simți la gripă și apar când te uiți în lateral.
De sâmbătă-duminică am început să mă simt tot mai bine, simptomele acute au dispărut cu timpul, astfel încât de marți (20.10) am rămas doar cu o stare de oboseală generală, ochi roșii și dureri musculare spontane, dar mai ușoare. Duminică totodată mi-a venit rezultatul pozitiv", a completat el.
"Acum sunt mai sigur ca nicicând. Sunt convins"
"Acum sunt mai sigur ca nicicând că nu este cazul să ne fie frică de boală, sunt convins că 90% din tineri dezvoltă o formă ușoară, ca a mea, dar este cazul să ne preocupe mai mult cum să îi apărăm pe cei pe care organismul nu îi poate apăra de ce e mai rău. Cu toții avem în jurul nostru un bunic sau o persoană predispusă la complicații, așa că vă rog, fiți salvatorii lor - protejați-i așa cum știți voi mai bine.
Acordați enorm de multă atenție corpului vostru și de la primul simptom de răceală, anunțați medicul, izolați-vă și testați-vă. E tot ce puteți face mai bine. Am citit multe studii în izolare și am observat că multe cazuri de terapie intensivă și deces survin în urma neglijării unor simptome - o aparentă răceală nebăgată în seamă ce duce în scurt timp la dificultăți de respirație, dureri toracice. etc. Nu subestimați nimic. Același virus care unui procent de 80% din populație cauzează simptome ușoare, sau niciun simptom, cauzează moartea unei grupe predispuse", a încheiat el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News