Stațiunile de schi, ÎNCHISE în Europa!? Germania caută un acord UE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Sezonul acesta de iarnă se anunță unul limitat în ceea ce privește turismul în stațiunile de schi. Mai multe state au anunțat că vor întârzia deschiderea oficială a sezonului de schi. 

Germania caută un acord cu țările UE pentru a menține stațiunile de schi închise până la începutul lunii ianuarie, în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului, scriu jurnaliștii de la BBC News

Angela Merkel a vorbit marți cu liderii regionali ai Germaniei. Vestea a venit în timp ce țara și-a prelungit blocarea parțială până la data de 20 decembrie.

Deciziile luate de alte state

Premierul italian Giuseppe Conte a susținut deja întârzierea începerii sezonului de schi, dar a subliniat necesitatea unei soluții europene. Președintele Emmanuel Macron a precizat marți că stațiunile de schi din Franța vor rămâne închise până la Anul Nou.

Dar Austria și-a exprimat îngrijorarea cu privire la un plan la nivelul UE, Ministrul finanțelor, Gernot Blümel, a spus că, dacă UE va forța zonele de schi să rămână închise, ”atunci vor trebui să plătească pentru ele”. Compensația ar ajunge la miliarde de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel