Stare de alertă. ALDE, apel la parlamentari. Se cere includerea autorităţilor locale în decizii
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Parlamentul României
Parlamentul României
ALDE face apel la parlamentari pentru ca autorităţile locale să fie incluse în luarea deciziilor privind prevenţia răspândirii noului coronavirus în starea de alertă. 

"Stimați membri ai Parlamentului României,

Vă adresez această scrisoare în calitate de reprezentant ales al cetățenilor, la fel ca dumneavoastră. În calitate de Consilier General al Municipiului București și lider de grup al consilierilor generali ALDE, doresc să fac apel la dumneavoastră pentru a corecta ceea ce consider a fi o rea intenție ce desconsideră cetățenii care ne-au mandatat, atât pe dumneavoastră, în calitate de parlamentari, cât și pe noi, în calitate de aleși locali. Proiectul de lege privind starea de alertă, pe care-l aveți în dezbatere în prezent, consfințește o nedreptate care poate are repercusiuni grave pentru toți cetățenii pe care-i reprezentăm.

Dumneavoastră, în calitate de reprezentanți ai cetățenilor la nivel național, ați mandatat prin vot Guvernul să acționeze în conformitate cu prevederile Constituției și ale legilor României. Dar iată că proiectul pe care același Guvern vi l-a trimis spre aprobare reprezintă de fapt doar o formă de centralizare pe termen nelimitat a deciziilor! Așa ceva este inacceptabil iar realitatea României, de care acest Guvern este deconectat, ne-o demonstrează.", a scris Tudor-Tim Ionescu, secretarul general adjunct al ALDE, pe Facebook. 

Se cere implicarea autorităţilor locale

"Situația infectărilor cu virusul SARS - CoV2 este foarte diferită în România. Avem județe cu o situație foarte gravă, precum Suceava, dar avem și județe în care numărul persoanelor infectate și decedate este chiar și la o zecime din media națională.

Prin urmare, cu atât mai mult se impune în acest context implicarea autorităților locale, prin reprezentanții direct aleși ai poporului, ca să fie parte integrantă a procesului decizional. Cine poate cunoaște mai bine nevoile cetățenilor decât aleșii locali ?

Prin urmare, vă rog, stimați colegi mandatați, ca mine, prin votul cetățenilor pe care-i reprezentăm, să luăm cele mai bune decizii în interesul acestora, să amendați acest proiect în sensul includerii autorităților locale în procesul decizional pe durata stării de alertă.

Mulțumindu-vă anticipat pentru înțelegere și susținerea intereselor cetățenilor,
Cu considerație,

Tudor-Tim Ionescu
Lider al grupului Consilierilor Generali ALDE ai Municipiului București", a mai scris acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel