Stadionul Giulești: S-a decis data inaugurării. Cu cine va juca Rapid
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Preşedintele clubului de fotbal FC Rapid Bucureşti, Daniel Niculae, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că noul Stadion Giuleşti va fi inaugurat la 26 martie cu un meci amical cu divizionara secundă Politehnica Timişoara, având în vedere că galeriile celor două echipe sunt înfrăţite.

"Pe 8 martie va veni comisia pentru omologarea stadionului şi dacă ne vor da acordul, primul meci oficial aici va fi cel de după cel de inaugurare din 26 martie. Avem câteva variante pentru acel amical... dar şi din cauza a ceea ce se întâmplă în ţara vecină (n.r. - Ucraina) vom alege în cele din urmă o echipă soră, ca să spun aşa. Pentru că şi suporterii noştri vor fi mulţumiţi dacă vom face meciul inaugural cu cei de la Poli Timişoara", a afirmat Niculae.

Clubul de fotbal FC Rapid Bucureşti i-a invitat pe suporteri să voteze modalitatea de inaugurare a noului Stadion Giuleşti, mai exact dacă acest lucru să se realizeze cu un meci amical în data de 26 martie sau cu prima partidă din play-out. Conform sondajului, din 3.726 de voturi, 2.264 (60,76%) au fost pentru inaugurarea cu un meci amical şi doar 1.462 (39,24%) pentru disputarea primei partide din play-off.

Lucrările de construcţie ale Stadionului Giuleşti au fost încheiate la sfârşitul anului trecut, iar la 4 ianuarie 2022 arena a fost preluată oficial în administrare de Clubul Sportiv Rapid.

Noul Stadion Giuleşti, care va putea fi omologat UEFA categoria 4, are o suprafaţă desfăşurată construită de 40.522 mp şi beneficiază de 14.050 de locuri pentru spectatori, 184 locuri de parcare şi 7.560 mp de gazon natural ranforsat sintetic. Pe lângă terenul de fotbal, acesta cuprinde şi săli de antrenamente pentru diverse discipline precum karate, box, lupte, judo, atletism sau popice, o sală de sport multifuncţională, o sală de forţă, sală de recuperare şi pistă de atletism.

Vezi și: FC Argeş - FCSB, rezultat avantajos pentru CFR Cluj - video


Arena mai dispune de spaţii de cazare pentru sportivi, vestiare şi camere de recuperare pentru sportivi, cabinet medical, zonă de testare antidoping, spaţii dedicate publicului (magazine, zona food) şi locuri pentru persoane cu dizabilităţi (75 de locuri), spaţii pentru mass-media (boxă presă, sală de conferinţe, zonă de flash interviu etc.), spaţii pentru VIP (peste 900 de locuri). De asemenea a fost instalat şi un sistem de jocuri de lumini tip DMX (Digital MultipleX) în cadrul instalaţiei de nocturnă a stadionului, cu posibilitatea integrării diferitelor scenarii în funcţie de fondul muzical folosit, potrivit Agerpres.

Lucrările au început la 26 februarie 2019 cu demolarea vechii arene, costurile totale ale noului Stadion Rapid Giuleşti ridicându-se la 185.333.607,39 lei, aproximativ 37,5 milioane de euro.

Stadionul Rapid-Giuleşti este unul dintre cele patru (Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo) pe care România, ca ţară organizatoare a EURO 2020, şi-a propus să le reconstruiască pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale participante la turneul final al Campionatului European. Dintre cele patru, doar "Arcul de Triumf" şi Steaua au fost finalizate în timp şi au fost folosite de selecţionatele care au participat la Bucureşti la EURO 2020, deşi turneul final a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel