Data publicării:
SRI, mesaj cu privire la un subiect extrem de delicat
Reprezentanții SRI susțin că afluxul de refugiaţi din Africa şi Orientul Apropiat reprezintă un subiect central pe agenda politică şi de securitate în Europa. Dincolo de emoţii şi temeri, continuă cei din SRI, accentul ar trebui pus pe o colaborare inteligentă în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei pe termen mediu şi lung.
"Afluxul de refugiaţi din Africa şi Orientul Apropiat este un subiect central pe agenda politică şi de securitate în Europa, iar, dincolo de emoţii şi temeri, accentul ar trebui pus pe o colaborare inteligentă în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei pe termen mediu şi lung. Aceasta nu se poate face fără înţelegerea fenomenului, identificarea rutelor de migraţie, anticiparea modului în care refugiaţii se vor manifesta în ţările unde vor ajunge şi proiectarea unei strategii europene coerente, cu respectarea drepturilor omului", a scris Serviciul Român de Informaţii, marţi, pe pagina de Facebook.
Aproximativ 400.000 de refugiaţi sunt aşteptaţi să ajungă în Europa după ce vor traversa Marea Mediterană până la finalul anului 2015, în timp ce alţi 450.000 ar urma să vină în 2016, potrivit unui raport publicat de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).
UNHCR a publicat, marţi, un nou raport prin care anunţă că numărul refugiaţilor care vor traversa Marea Mediterană şi vor ajunge în Europa va creşte până la finalul anului 2015 până la 400.000, în condiţiile în care 360.000 au făcut deja această călătorie, potrivit Mediafax.
Citește și: Klaus Iohannis a promulgat Codul fiscal și a anunțat câți refugiați va primi România
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News