Data publicării:

Spotify începe a treia rundă de concedieri din 2023. 1.500 de angajaţi au fost dați afară

Autor: Liana Ganea | Categorie: Economie
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Gigantul de streaming Spotify a anunţat luni că-şi va reduce forţa de muncă totală cu aproape 17%. Aproximativ 1.500 din cei 9.000 de angajaţi își vor pierde locul de muncă.

Spotify, principalul serviciu audio la nivel mondial, a comunicat luni că va reduce personalul cu aproximativ 17%, adică în jur de 1.500 de angajați, într-un efort de a diminua costurile, în contextul unei încetiniri "dramatice" a creșterii economice, scrie India Today.

În cursul celui de-al treilea trimestru, compania a reușit să revină pe profit, în urma creșterii tarifelor pentru serviciile sale de streaming și a înregistrării unui număr sporit de abonați în toate regiunile. Se estimează că, în trimestrul patru, numărul lunar al ascultătorilor va atinge 601 de milioane.

Şeful Spotify, Daniel Ek, a declarat recent pentru Reuters că firma se concentrează pe măsuri de eficientizare şi îmbunătăţire a profitabilităţii. „Am discutat să facem concedieri pe o scară mai redusă în 2024 şi 2025. Dar, considerând decalajul dintre obiectivele financiare şi costurile operaţionale curente, am decis că adoptarea unor măsuri ferme pentru corectarea costurilor reprezintă cea mai bună opţiune pentru îndeplinirea obiectivelor noastre”, se arată într-un mail trimis angajaţilor de Daniel Ek.

Scopul concedierilor vizează "alinerea Spotify la obiectivele noastre viitoare și (asigurarea) că suntem dimensionați adecvat pentru provocările viitoare", a explicat acesta într-o scrisoare. „Sunt conştient că pentru mulţi, o reducere de o asemenea amploare poate fi o surpriză, având în vedere recentul raport pozitiv privind rezultatele şi performanţele noastre.”

În trimestrul al treilea, grupul a raportat un profit operațional neobișnuit, datorită unei creșteri cu 26% a numărului de utilizatori activi și un profit net de 65 de milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel