Spitalul Bagdasar Arseni, depăşit. 70 de pacienţi în stare gravă, doar 30 de locuri ATI: E târziu, dar...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Medici epuizaţi, spitale pline. Aceasta este imaginea valului 4 al pandemiei din România. Dr. Florin Bica, de la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti, face apel la cetăţeni. 

"În urmă cu 2 ore, la Bagdasar Arseni erau 70 de pacienţi în stare gravă, 30 de pacienţi la Terapia Intensivă a Spitalului, restul la UPU. Suntem depăşiţi din punct de vedere al capacităţii. 

Este îngrozitor de greu pentru colegii noştri, atât în ATI cât şi la UPU. În ajutorul lor vin cadre medicale din tot spitalul, în încercarea de a face faţă la tot ce se întâmplă, dar este extrem de greu şi oamenii sunt epuizaţi. 

Este, într-adevăr ca pe front. Aceasta este meseria noastră, acesta este jurământul pe care l-au depus. Vom continua să luptăm, dar ne trebuie ajutor, fără discuţie. E nevoie să se insiste ca cetăţenii să respecte regulile, să meargă la vaccinare. E târziu, dar niciodată prea târziu", a declarat dr. Florin Bica, purtătorul de cuvânt al Spitalului Bagdasar Arseni din Capitală, la Antena3. 

România, zi neagră la infectări şi decese

Până astăzi, 19 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.486.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 6.103 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

1.261.267 de pacienți au fost declarați vindecați. 

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 18.863 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 273 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

Până astăzi, 42.616 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 18.10.2021 (10:00) – 19.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 574 decese (294 bărbați și 280 femei), dintre care 13 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel