Spală prosoapele albe fără a folosi detergent: metoda japoneză, care curăță orice pată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Spală prosoapele albe fără a folosi detergent - metoda japoneză, care curăță orice pată. Sursa - Pexels
Spală prosoapele albe fără a folosi detergent - metoda japoneză, care curăță orice pată. Sursa - Pexels
Curățarea prosoapelor într-o mașină de spălat nu ajută întotdeauna la restabilirea completă culorii albe. Prosoapele care ar trebui să fie perfect albe rămân, adesea, gălbui.

În plus, utilizarea detergentului nu este o garanție că prosoapele vor redeveni albe. De foarte multe, prosoapele au un miros neplăcut chiar și după spălare.

Cum să protejăm pâinea de mucegai: metoda inedită, folosită de bunicile noastre  

Din acest motiv, multe gospodine preferă să curețe produsele altfel. Performanța este demonstrată printr-o metodă, care este populară în Japonia. Metoda presupune renunțarea la utilizarea detergentului și folosirea unor mijloace naturale.

Esența modului japonez:

Spălarea „japoneză” constă în două etape. În primul rând, prosoapele trebuie ținute într-un vas cu apă fierbinte, în care ați adăugat trei ingrediente.

Vorbim despre muștar uscat (2 linguri), ulei vegetal (1 lingură) și oțet (1/2 lingură). Ingredientele specificate trebuie folosite pentru 10 litri de apă.

Tratamentul prealabil al prosoapelor ar trebui să dureze aproximativ 12 ore. Atât ar trebui să fie ținute lucrurile în soluția pregătită.

Zonele din bucătărie, adesea ratate în timpul curățeniei, acumulează grăsime și murdărie: iată care sunt acestea

A doua etapă a spălării constă în clătirea produselor. Prosoapele trebuie doar tratate cu apă. Mai mult, mai întâi, trebuie clătite în apă rece, iar apoi în apă fierbinte.

Toate impuritățile vor fi eliminate, iar un prosop galben și învechit se va transforma în unul alb ca zăpada, care va mirosi frumos.

BONUS. Hainele negre se decolorează în mașina de spălat? Patru trucuri, pe care puțini oameni le cunosc, îți vin în ajutor

 

Păstrarea hainelor negre după mai multe spălări pare a fi o misiune imposibilă. Din păcate, după câteva spălări în mașina de spălat, culoarea hainelor negre începe să se estompeze.

În plus, detergentul pentru mașina de spălat, atât lichid, cât și praf, poate rămâne pe hainele negre, deoarece nu se dizolvă bine în mașina de spălat, mai ales dacă le spălăm în apă rece. Cum putem rezolva această problemă?

Iată patru trucuri care te vor ajuta să păstrezi culoarea neagră a hainelor.

Înmuiați hainele în apă cu sare -  Înainte de a spăla hainele negre, aplicați acest truc grozav. Apa sărată va permite pigmenților să adere mai puternic la țesătură. În plus, sarea pătrunde în profunzime și are grijă de țesătura articolelor de îmbrăcăminte, menținând în același timp culoarea intensă a acestora. Doar turnați 1/2 cană de sare în 2 litri de apă, înmuiați hainele negre timp de 30 de minute și apoi spălați-le în mașina de spălat.

Aceste obiecte nu trebuie puse niciodată în maşina de spălat vase: iată lista completă

Întoarceți hainele pe dos - Acest truc va împiedica ca hainele negre să-și piardă culoarea în timpul spălării. Utilizați întotdeauna un detergent sau săpun, concepute special pentru hainele colorate. Aceste produse vor asigura ca pigmenții hainelor să rămână în țesătură.

Elimină mirosul de pește de pe vase, mâini și din frigider cu ingredientele din cămară: rapid, ieftin și eficient

Folosiți oțet - Când clătiți hainele negre puteți adăuga puțin oțet alb, care va acționa ca un fixativ natural pe hainele închise la culoare, îndepărtând petele și reziduurile de detergent. Doar adăugați 2 pahare de oțet alb într-un lighean, puneți hainele negre, lăsați-le timp de 15-20 de minute și clătiți-le, apoi,  cu multă apă.

O linguriță de zahăr va rezolva o problemă neplăcută din bucătărie. Metoda bunicilor noastre este de neînlocuit

Nu agățați hainele la soare -  Lumina directă a soarelui decolorează hainele negre și poate provoca apariția unor pete albicioase. Ideal ar fi să le uscați într-un loc deschis, ferit de soare. În așa fel, aerul va circula și hainele nu vor avea miros de mucegai.

Dar ce să faci dacă articolele negre sunt deja decolorate? Doar preparați o infuzie de piper negru și turnați 2 pahare în mașina de spălat și hainele îi vor recupera culoarea neagră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel