Sorina Plăcintă explică lacrimile din plenul Parlamentului
Senatorul PDL, Sorin Plăcintă, a explicat de Ziua Muncii pe blogul personal motivul pentru care a plâns în plenul Parlamentului la votul moțiunii de cenzură și ce anume a declanșat această reacție.
”Nu există politicieni-roboți, nici oameni de afaceri roboți și nici mame robot. Suntem oameni și există momente în viață când simți că nu mai poți, că nimic nu are rost și că, uneori, e chiar mai bine să pui un punct, să tragi o linie și să recunoști că te afli la capătul puterilor. Într-o zi atât de tensionată ca aceea, eu asta am simțit”, scrie Sorina Plăcintă.
După ce afirmă că apreciază eforturile premierului Mihai Răzvan Ungureanu de a reuși în ceea ce și-a propus să realizeze, senatorul PDL susține că ”mandatul lui a venit cumva şi prea devreme, şi prea târziu. Noi, PDL-ul, am uitat, prinşi în vâltoarea guvernării, că suntem o echipă. De aceea cabinetul lui Răzvan Mihai Ungureanu mi s-a părut că nu are nicio şansă. Am simţit asta în profunzime şi am resimţit momentul ca pe o mare decepţie personală, căci nu sunt oarbă”, mai scrie Plăcintă.
Ea apreciază că MRU nu a reușit, întrucât guvernul său nu a avut opoziție și mai mult, nici măcar susținere coerentă, și speră ca Victor Ponta, care se află într-o situație și mai ”ingrată” ”să găsească acele soluții care să mențină economia în primul rând în echilibru în acest an electoral”.
În opinia Sorinei Plăcintă ”toată schimbarea asta dă partidelor un ragaz pentru a-și redefini identitățile pierdute”, iar primejdia pe care o reprezintă lupta politică acerbă și fără rost îi cauzează o mare decepție personală.
”La discuţia cu Elena Udrea am cedat. Emoţional. Elena este o persoană pe care o respect. Munceşte, nu se dă în lături, încasează cu eroism aş putea spune, merge mai departe. Personalitatea ei puternică are însă şi un revers, pentru că trăim într-o lume profund misogină care încă nu dă femeilor dreptul la lidership cu adevărat. Reversul este că a trebuit să facă de multe ori de una singura treaba unei echipe întregi. Iar noi, la Bucureşti, n-am putut creşte lideri. Acest eşec ne va costa pe termen lung mult mai mult decât un executiv picat la o moţiune. E nevoie de o discuţie onestă în partid. E nevoie de o comunicare robustă cu publicul şi în spiritul adevărului", povesteşte pe blogul personal Sorina Plăcintă.
Parlamentarul nu-şi iartă colegii nici pentru faptul că nu au apărat-o în momente grele, cum a fost cel legat de infracţiunea pe care a comis-o fiul, Andrei Plăcintă, pe care îl consideră nevinovat.
„În spaţiul public am înghiţit prea mult şi nimeni din echipa mea n-a ieşit să spună, domnilor, eu o cunosc pe femeia aceasta, îi cunosc familia şi ştiu ce fel de om e. Nu. Nimeni. Din momentul în care Andrei a fost împuşcat şi apoi acuzat el însuşi de tentativă de omor, pe profilul emoţionant al băiatului de bani gata, derbedeu şi rebel, eu am devenit paria partidului, bună doar de munca pe uşa din dos. Comentatori fără valoare, dar cu voce puternică, m-au făcut urâtă, hoaţă, mamă denaturată. Am fost acuzată ca m-am îmbogăţit de pe urma politicii, ori eu am pierdut enorm de când am intrat în această aventură a vieţii mele”, afirmă democrat-liberalul.
”M-am simţit singură, izolată şi pe nedrept acuzată. Eu, când am plecat de la minister, am plecat în lacrimile sportivilor mari şi ai şefilor de federaţii", mai scrie Sorina Plăcintă, în opinia căreia ”Cariera este vremelnică întotdeauna. Familia este durabilă”.
Senatorul PDL încheie pledoaria susținând că nu a decis ce va face în viitor și îndeamnă ca fiecare să conștientizeze că muncă este importantă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News