Sorin Oprescu aşteaptă "binecuvântarea" primarului Beijingului pentru colaborarea cu investitorii chinezi
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
oprescu chinezi
oprescu chinezi

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a apreciat experienţa chinezilor în domeniul infrastructurii şi şi-a exprimat dorinţa de a stabili un parteneriat pe termen lung între Bucureşti şi Beijing, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii celor mai importante trei firme de construcţii din capitala Chinei şi cu şeful Departamentului de Afaceri Externe din cadrul Primăriei, Wang Hong. Oprescu solicitat conducerii  unei întreprinderi de autovehicule electrice ca în cel mai scurt timp să trimită municipalităţii de la Bucureşti o ofertă, în eventualitatea achiziţionării unor autobuze tip hibrid.

 "Am fi onoraţi să contribuim la dezvoltarea infrastructurii de la Bucureşti. Sunt aici, în faţa dumneavoastră, cele mai puternice firme din domeniu, cu multă experienţă şi în străinătate", a declarat reprezentantul municipalităţii din Beijing. Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), Xing Yan, directorul BCEG International CO.Ltd, a precizat că din punct de vedere tehnic nu este deloc greu de realizat de către partea chineză şoseaua ce va constitui arcul de nord al inelului median din Bucureşti, proiect prezentat de delegaţia română, specialiştii chinezi fiind interesaţi de o colaborare în cadrul acestui proiect.

Sorin Oprescu a declarat că aşteaptă "binecuvântarea" edilului capitalei Chinei pentru colaborările şi viitoarele parteneriate despre care a vorbit în aceste zile cu investitorii chinezi.

Primarul general al municipiului Bucureşti s-a mai întâlnit cu directorul China Communications Construction Company (CCCC), He Junfeng, care, la rândul său, a considerat că "a sosit timpul faptelor între partea română şi chineză". CCCC este cea mai mare companie privata de construcţii din China, cu filiale în 81 de ţări, interesată să investească în proiectele de infrastructură derulate în Bucureşti.  La rândul sau, reprezentantul CCCC s-a arătat interesat de capitala României şi a subliniat că va trimite cât mai curând o delegaţie în România pentru discuţii concrete privind modalităţile de colaborare, dar şi pentru înfiinţarea unei reprezentanţe a companiei la Bucureşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel