SONDAJ comasare alegeri. Procentele momentului, semnal pe scena politică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels
DCNews a realizat un sondaj despre comasarea alegerilor în 2024. 

PSD și PNL vor comasarea alegerilor în 2024, iar deschiderea negocierilor a fost votată în unanimitate, la începutul săptămânii, în ambele partide. Decizia ar fi deja luată, spune Victor Ponta. Nici președintele Klaus Iohannis nu vede cu ochi răi comasarea. Spune că discuția este legitimă, considerând că e prea mult să avem patru rânduri de alegeri în doar jumătate de an. 

Cu alte cuvinte, nici măcar aparent nu se joacă! Decizia pare să fie un acord mutual al tuturor părților, mai lipsește doar parafa. 

DCNews și-a întrebat și cititorii cum văd comasarea alegerilor. Cei mai mulți, 52,2%, nu o văd, bifând că vor alegeri, fără comasare. Vor să meargă, separat, la urne, pentru europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. 

Cei care dau credit comasării, au ales, în proporție de 33,4%, ca alegerile locale să fie organizate în același timp cu cele europarlamentare, în 9 iunie. Varianta comasării localelor cu prezidențialele, în primul tur, este cea mai puțin acceptată, 14,4%. 

În sondajul DCNews, se remarcă trei excepții: Sălaj, Mureș și Neamț. Aici, procentele majoritare sunt pentru comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, aceasta fiind prima opțiune bifată, a doua fiind ”fără comasare”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel