Soldatul care nu a crezut 30 de ani că războiul mondial s-a sfârșit a murit
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
onoda_1974
onoda_1974

Soldatul japonez, care, timp de 30 de ani, s-a ascuns în jungla filipineză, convins că cel de-Al Doilea Război Mondial nu s-a încheiat, a decedat.

Hiroo Onoda, cel care timp de trei decenii a rămas ascuns într-o pădure din Filipine împreună cu alți doi camarazi, de teamă să nu cadă în mâna inamicilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, a decedat, la vârsta de 91 de ani, la Tokio, în urma unui atac de cord, scrie Digi24.

Cei trei camarazi s-au refugiat în jungla de pe Insula Lubang din Filipine, încă din 1944, iar Hiroo Onoda a rămas acolo până în 1974, pentru că nu a crezut că războiul se înheiase și primise ordin să nu se predea, o comandă de care a ascultat timp de aproape trei decenii.

Deşi auziseră că luptele s-au încheiat, cei trei n-au vrut să se întoarcă în ţară, de teamă să nu cadă în mâinile duşmanilor. Însă în 1950, unul dintre camarazii lui Hiroo Onoda a murit, iar celălalt a decis să iasă din ascunzătoare.

Atunci au aflat autorităţile nipone că în jungla filipineză se mai află un militar, doar că el nu a putut fi convins să revină acasă. Abia în 1974, după ce fostul său comandant de pe front s-a dus la el ca să-l convingă că războiul se sfârşise de trei decenii, Onoda a părăsit jungla și s-a întors în țara sa, după ce a salutat drapelul japonez și a predat sabia de samurai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel