Șoigu acuză SUA de nerespectarea zonei de restricție de zbor declarate a Rusiei
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursa Foto: Captură video YouTube CNA
Sursa Foto: Captură video YouTube CNA
Serghei Șoigu a acuzat Statele Unite ale Americii de nerespectarea zonei de restricție de zbor declarate a Federației Ruse.

Miniștrii Apărării ai Federației Ruse și ai Statelor Unite ar fi discutat în detaliu situația legată de drona americană care a căzut în Marea Neagră cu o zi înainte, a transmis departamentul militar rus, scrie Interfax.

"La 15 martie 2023, la inițiativa părții americane, au avut loc convorbiri telefonice între Ministrul Apărării al Federației Ruse, generalul armatei Serghei Șoigu și secretarul Apărării al Statelor Unite ale Americii, Lloyd Austin", arată un comunicat al Ministerului Apărării ai Federației Ruse.

"Atenția principală a fost acordată schimbului de opinii cu privire la cauzele și consecințele incidentului cu prăbușirea unui vehicul aerian fără pilot american din 14 martie anul curent în Marea Neagră", a informat ministerul rus.

VEZI ȘI: Dronă americană lovită de un avion rusesc deasupra Mării Negre

Șoigu dă vina pe SUA că nu ar fi respectat zona de restricție de zbor declarată a Rusiei



"Serghei Șoigu a subliniat că cauza incidentului a fost acțiunile Statelor Unite privind nerespectarea zonei de zbor restricționate declarată de Federația Rusă, stabilită în legătură cu desfășurarea unei operațiuni militare speciale, precum și intensificarea activităților de informații împotriva intereselor Federației Ruse", a menționat departamentul militar.

Comandamentul european al SUA a raportat anterior că MQ-9 Reaper s-a prăbușit în mare după ce a fost lovit de un avion de luptă rus Su-27. Potrivit armatei americane, două avioane Su-27 escortau această dronă, care se afla într-o misiune în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre, iar una dintre ele a lovit elicea dronei. Dispozitivul este distrus iremediabil.

VEZI ȘI: Casa Albă, prima reacție după doborârea dronei americane în Marea Neagră. Update: Rusia susține că avioanele sale nu au atacat drona

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel