Șoigu acuză Occidentul că duce un război împotriva Rusiei și Belarusului. "Cea mai agresivă direcție"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Șoigu acuză Occidentul că duce un război împotriva Rusiei și Belarusului. "Cea mai agresivă direcție" / Foto: Kremlin.ru
Șoigu acuză Occidentul că duce un război împotriva Rusiei și Belarusului. "Cea mai agresivă direcție" / Foto: Kremlin.ru
Șoigu acuză Occidentul că duce un război nedeclarat împotriva Rusiei și Belarusului.

Un război nedeclarat purtat de țările occidentale a fost declanșat împotriva Moscovei și Belarusului, a afirmat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, la o întâlnire cu omologul său din Belarus Viktor Khrenin, scrie Interfax.

"Astăzi rezistăm împreună Occidentului colectiv, care poartă un război nedeclarat împotriva țărilor noastre", a spus Serghei Șoigu.

Potrivit acestuia, "activitatea militară a NATO a căpătat cea mai agresivă direcție".

"Se implementează un set de măsuri pentru a crește pregătirea de luptă a Forțelor Armate Comune ale Alianței în Europa de Est. Sunt desfășurate contingente militare suplimentare și infrastructură militară, sunt activate activități de instruire de luptă și de recunoaștere în apropierea granițelor statului Uniunii", a mai spus Șoigu.

Ministrul rus al Apărării a solicitat dublarea producției de rachete

La începutul acestei luni, ministrul rus al Apărării a îndemnat o companie de stat să-și dubleze producția de rachete, pe fondul unei contraofensive ucrainene așteptată. Atât forțele Moscovei, cât și cele ale Kievului se confruntă cu constrângeri de muniție, conform Al Jazeera. Vorbind marți la o întâlnire cu conducerea militară de vârf, el a declarat că firma de rachete tactice, deținută de stat, și-a îndeplinit contractele în timp util.

"În acest moment, este necesar să se dubleze producția de arme de înaltă precizie în cel mai scurt timp posibil", a adăugat Șoigu.

Analiștii militari au încercat să stabilească dacă Rusia nu dispune de muniție de înaltă precizie, deoarece atacurile sale cu rachete împotriva Ucrainei au devenit mai puțin frecvente și mai mici la scară. Institutul pentru Studiul Războiului a declarat miercuri că precizările lui Șoigu cu privire la producția de rachete au fost, probabil, menite să îndepărteze afirmațiile potrivit cărora ministerul său nu a fost în măsură să mențină forțele ruse aprovizionate în mod adecvat cu muniție, precum și să pară proactive pe fondul preocupărilor cu privire la iminentele contraofensive ucrainene.

Totodată, Ministerul Apărării al Regatului Unit a declarat tot la începutul acestei luni că "problemele logistice rămân în centrul campaniei aflate în dificultate a Rusiei în Ucraina".

"Rusia nu are suficiente muniții pentru a avea succes în ofensivă”, a spus ministerul. „Rusia continuă să acorde cea mai mare prioritate mobilizării industriei sale de apărare, dar încă nu reușește să îndeplinească cerințele din timpul războiului", se mai arată în comunicatul britanicilor. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel