Soft lockdown. Următoarele săptămâni, scenariu HORROR în țară. Specialist: Situația e așa!
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto ilustrativ: AGERPRES
Foto ilustrativ: AGERPRES
Octavian Jurma, medic, a vorbit despre creșterea numărului de cazuri COVID-19. 

Într-o intervenție la Antena 3, Octavian Jurma a vorbit despre creșterea numărului de cazuri COVID-19. Iată ce a spus acesta: 

„Situația este foarte gravă. Indiferent de măsuri, chiar dacă am fi luat un lockdown complet, unul dur, tot am fi avut două săptămâni de creștere și ăsta e principalul motiv pentru care eu sunt îngrijorat. Dacă aceste măsuri, luate acum, care reprezintă un soft lockdown, atunci, numerele vor continua să crească în ciuda măsurilor, iar după 2 săptămâni vom ajunge tot acolo. Asta înseamnă că epidemia va continua să crească. Ea s-a accelerat foarte mult de săptămâna trecută. A crescut cu 32% față de săptămâna precedentă, care la rândul ei a fost cu 20% mai mare decât precedenta. Am avut o creștere de 50% în doar două săptămâni. Am trecut de la 4.000 medie la 8.000 medie. Rata de pozitivare s-a dublat. Creșterea reală s-a datorat pentru că s-a testat mult și în zona testelor plătite, la cerere“, a precizat medicul.

Următoarele săptămâni, scenariu îngrijorător

„Dacă vorbim de creșterea actuală, săptămâna viitoare vor fi maxime de până la 12.000 de cazuri, între 11.000 și 13.000, iar peste două săptămâni, 14.000-15.000 de cazuri, dacă va continua accelerarea“, a punctat Octavian Jurma.

Platou la 10.000 de cazuri, ce ar însemna?

„Acest concept de platou, care era un lucru bun la 500 de cazuri, chiar și la 1000 de cazuri, nu putem să sărbătorim un platou la 10.000 de cazuri, care ne duce cu numărul de internări la peste 2.500, conservator vorbind. Un platou la peste 10.000 de cazuri e complet nesustenabil. Trebuie să ne gândim cum să ieșim din această stratosferă epidemică.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel