SOCUL, efecte benefice în creșterea IMUNITĂȚII. Companiile farmaceutice îl vor folosi în lupta cu COVID-19
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Specialiștii susțin că socul ar fi benefic în stimularea sistemului imunitar. Companiile farmaceutice vor să îl folosească în lupta cu COVID-19.

În acest an în Ungaria a crescut foarte mult cererea pentru soc, plantă cunoscută pentru efectele sale benefice în stimularea sistemului imunitar, scrie Reuters. Totodată, cumpărători din SUA și China au achiziționat cantități mari de soc, considerând că acesta ar putea fi util în în lupta împotriva COVID-19.

În Ungaria socul era popular și înainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19, doar că atunci 90% din recolta de soc era vândută în industria alimentară, fiind utilizat drept colorant natural pentru îngheţată, gem sau dulciuri. Restul de 10% era utilizat în produse medicale. Acum totul s-a inversat. Socul este vânat de companiile farmaceutice și  a devenit o marfă preţioasă, prețul său crescând considerabil în ultima perioadă.

Efecte benefice

Mai multe teste ar fi arătat că siropul de soc poate ajuta la tratamentul gripei. Unii doctori susţin că socul poate ajuta şi la refacerea organismului în cazul infecţiilor respiratorii, inclusiv în cazul coronavirusului, dar trebuie efectuate mai multe studii.

“Mulţi producători de suplimente medicale vor soc, chiar dacă nu au lucrat cu aşa ceva înainte.”, spune Gyorgy Csizmadia, directorul cooperativei Elderberry Sales Co din satul Sarszentagota. 

Specialiștii susțin că socul poate fi folosit în lupta împotriva coronavirusului, fiind utilizat pentru creșterea imunității, nu pentru uciderea virusului. Ungaria a produs 16.000 de tone de soc în 2019, potrivit Oficiului Central de Statistică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel