Slovacia intenționează să TESTEZE în masă populația pentru a reduce contaminările cu 50%
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
slovacia intentioneaza sa testeze in masa populatia sursa foto: Pixbay
slovacia intentioneaza sa testeze in masa populatia sursa foto: Pixbay
Autoritățile din Slovacia intenționează să testeze în masă populația pentru a reduce contaminările cu 50%.

Slovacia planifică o campanie de testare în masă a populaţiei şi măsuri de izolare pentru a combate o creştere serioasă a infecţiilor cu noul coronavirus, a anunţat sâmbătă ministrul sănătăţii Marek Krajci, informează Reuters. Slovacia, o ţară cu o populaţie de 5.5 milioane de locuitori, a înregistrat un număr record de cazuri noi şi de spitalizări de la începutul anului.

Testarea și izolarea focarelor, strategia autorităților de la Bratislava



Sâmbătă erau spitalizaţi, în total, 3.055 de persoane cu COVID-19, în pofida unei oarecare încetiniri a ritmului internărilor, pe fondul unor măsuri parţiale de izolare la nivel naţional.

"Vrem să îi testăm pe oameni, să îi izolăm pe cei care răspândesc virusul, persoanele cu care aceştia au contact şi astfel să reducem numărul de infecţii cu până la 50%", a spus Krajci în timpul unei briefing de presă televizat. Ministrul a precizat că guvernul va finaliza detaliile acestui plan duminică.

Dacă testarea va avea succes, Slovacia ar putea relaxa o parte din măsuri impuse pentru a combate epidemia la începutul lunii februarie, a precizat Krajci. Starea sa de urgenţă cu şase niveluri, codificată în culori, este în prezent la negru, culoare ce indică cea mai gravă situaţie, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel