Situație DRAMATICĂ sezonieri Germania. Dan Nica: Nu vom tolera!
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Dan Nica, liderul Delegației PSD din Parlamentul European, a declarat că social-democrații români și germani acționează în comun pentru respectarea drepturilor lucrătorilor sezonierilor români din sectorul agricol german.

În acest sens, Dan Nica a transmis mesajul europarlamentarului Udo Bullman, responsabil pentru Afaceri Europene în Prezidiul Partidului Social-Democrat German (SPD): ”Trebuie să-i protejăm pe lucrătorii români. Ei nu trebuie să fie expuși pericolului reprezentat de coronavirus și e obligatoriu să li se asigure condiții de distanțare socială și respectare a normelor de igienă. Sunt colegii noștri, fără de care nimic nu ar funcționa așa cum trebuie în această vară. Vom lucra în această direcție, ca social-democrați”, a subliniat Udo Bullman, fost președinte al Grupului S&D din Parlamentul European.

Am declanșat o acțiune comună cu colegii germani pentru a-i proteja pe lucrătorii noștri agricoli, în situația gravă a pandemiei, dar și pentru a-i feri să cadă victima exploatării în numele unor cinice interese economice. Suntem în contact cu Federația Europeană a Sindicatelor pentru Agricultură Alimentară și Turism (EFFAT) și, prin intermediul SPD, cu Guvernul german”, a menționat Dan Nica.

Ce a declarat Rovana Plumb

Vicepreședintele Grupului S&D, Rovana Plumb, a declarat că demersurile se desfășoară, de asemenea, la nivelul grupurilor europarlamentare. ”Nu vom tolera încălcarea drepturilor fundamentale ale compatrioților noștri aflați la muncă în fermele din Germania. Solicităm respectarea deplină a prevederilor legislației europene privind lucrătorii sezonieri și asigurarea standardelor sociale și sanitare necesare pentru condiții decente de muncă și cazare”, a precizat Rovana Plumb.

Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, cere, în acest context, Guvernului României să facă publice demersurile pe care le întreprinde pentru sprijinirea cetățenilor români care muncesc sezonier în afara țării. Dan Nica a arătat că, la solicitarea europarlamentarilor PSD, Ismail Ertug – vicepreședintele Grupului S&D din Parlamentul European – a adresat recent o solicitare publică miniștrilor federali ai Afacerilor Interne, Horst Seehofer, și Agriculturii, Julia Klöckner, pentru a garanta respectarea drepturilor sezonierilor din Germania.

”Insistăm pentru verificarea programului de lucru, întrucât avem semnale că este adesea prelungit abuziv, a condițiilor de cazare, care uneori sunt inadecvate în contextul pandemiei, precum și a salarizării, care, în numeroase cazuri, este sub salariul minim din Germania”, a punctat europarlamentarul Dan Nica. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel