Situația în care România ”s-ar BLOCA”. Badea: Provocările sunt multiple! E necesar un lucru
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Pandemia a adus provocari majore și din punct de vedere economic. Leonardo Badea, viceguvernator BNR, a vorbit despre măsurile luate pentru economia României.

Leonardo Badea, viceguvernator BNR, a fost întrebat, marți, la dezbaterea organizată de trustul DC Media Group, dacă BNR poate inspira în continuare suficientă credibilitate marilor creditorilor internaționali „pentru țara noastră, pentru a nu fi retrogradați în rating, pentru a nu ajunge în situația dificilă în care România nu ar mai putea face împrumuturi din exterior și în felul acesta țara s-ar bloca”.  

„Este o situație fără precedent, în sensul că, în acest moment, criza pandemică a dus la o situație de lock-down economic și la pierderi economice pe care altă criză - cel puțin în ultima perioadă - nu le-a mai generat. Provocările sunt multiple. E necesar să avem un mixt de politici fiscale, un minim de politici bugetare, alături de politica monetară. Lucrul acesta se întâmplă peste tot în Europa. Există pachete de stimulare fiscală fără precedent. Din păcate pentru România, noi avem mult mai puțin spațiu fiscal decât au alte țări. Dar există și o solidaritate europeană care s-a demonstrat a fi fără precedent. Ne face pe toți să înțelegem că e o luptă care se duce la nivelul umanității împotriva unui virus care are impact economic major”, a spus Leonardo Badea.

„BNR, așa cum a fost întotdeauna, rămâne o instituție profesionistă, echilibrată și serioasă, care încearcă să calculeze și să ia deciziile cele mai bune pentru a menține stabilitatea macro-economică, pentru a menține stabilitatea prețurilor. Am venit cu pachete diversificate de măsuri pe care le-am luat în această perioadă, pentru a da posibilitatea economiei noastre să răsufle și să poată să meargă mai departe”, a spus acesta.

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii „Upgrade Romania – PLANUL DE REPORNIRE A ECONOMIEI LA 6 LUNI DE CRIZĂ PANDEMICĂ“, eveniment organizat, marți, 22 septembrie, de trustul de presă DC Media Group, din care fac DCNews TV, DCNews, DCMedical, DCBusiness, StiriDiaspora şi DefenseRomania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel