Singurul lucru de care-i e frică lui Bogdan Chirieac. ”Este pe cale să sufoce întreaga țară”
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
foto DCNews/ Bogdan Chirieac
foto DCNews/ Bogdan Chirieac
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre cea mai mare teamă a sa. 

"Mie nu-mi este frică decât de un singur lucru: starea monstruoasă în care a ajuns justiţia din România. Justiția aceasta nefuncţională este pe cale să sufoce întreaga ţară. Nu folosesc cuvântul stat, că nu înţeleg ce înseamnă”, i-a spus analistul politic Bogdan Chirieac lui Cozmin Gușă, în emisiunea Deferiți mass-media de la DCNews TV. 

"Îmi este groază de acest sistem de justiţie"

"Este vorba de administrație. Dacă administrația este nefuncțională, dacă sistemul care produce 1.400.000 de bugetari...", a subliniat jurnalistul Val Vâlcu.

"Administraţia este neperformantă. Unul dintre principalele motive ale neperfomanței este tot justiţia. Aici am ajuns, din nefericire, urmare a politicii lui Traian Băsescu şi, apoi, a nepăsării şi plângerii la "Înalta Poartă" făcută în vremea regimului Iohannis. În acest moment, avem un sistem de justiţie aberant. Ştiţi bine ultimul caz, al doamnei judecător Elena Burlan - Puşcaş, dat de un ziar apropiat sistemului - condamnată, în primă instanţă, pentru șpaga luată de la interlopi şi sentinţe pronunţate în favoarea interlopilor.

La a doua instantă, a durat atât de mult procesul încât s-au prescris faptele. Dar pleacă la pensie specială şi îşi primeşte şi toţi banii înapoi, cei pe care nu i-a primit când era suspendată din magistratură. Şi nu e singurul caz. Lasă că justiția comercială blochează dezvoltarea. Lasă că tot justiția blochează orice urmă de performanţă în administraţie că, dacă vrei să îl dai pe unul afară, te dă în judecată şi, după trei ani, trebuie să îi dai toate salariile înapoi şi să îl repui în funcţie. Ai adesea cazuri în care ai doi directori pe aceeaşi funcţie.

Mie îmi este groază de acest sistem de justiţie din România care - vor vedea şi partenerii noştri strategici, noi le atragem atenţia - este o zonă radioactivă la fel de toxică precum regimul lui Vladimir Putin", a explicat analistul politic.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel