Şedinţă cu scântei în Parlament. Senatorii USR au părăsit sala
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Parlament
Parlament
Senatorii USR au părăsit şedinţa de plen în semn de protest faţă de încercările PSD de a repune pe ordinea de zi votul la o propunere legislativă ce fusese deja respinsă în şedinţa din 7 mai 2019, transmite USR. 

"Proiectul legislativ al PSD, propus de deputatul Florin Iordache, restrânge posibilitatea de a ataca la Curtea Constituţională hotărârile Parlamentului, impunând un termen limită de 15 zile. PSD a încercat menţinerea pe ordinea de zi a propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale si reluarea votului în condiţiile art.143 din Regulamentul Senatului.

Senatorul Mihai Goţiu a declarant că Senatul NU a votat nicio contestaţie a rezultatului votului din 7 mai 2019 şi, de atunci până acum, nimeni nu a înregistrat nicio contestatie la Biroul Permanent al Senatului", se arată în comunicatul transmis de către USR.

Şedinţa a fost, ulterior, suspendată



"La încercările repetate ale preşedintelui de şedinţă, senatorul PSD Şerban Valeca, de a menţine pe ordinea de zi propunerea legislativă deja respinsă, Florina Presadă a declarat că 'PSD-ul nu poate să-şi bată joc la nesfârşit de Regulamentul Senatului astfel încăt să-i iasă la vot aşa cum doreşte, iar aceste încercări sunt o încălcare flagrantă a Regulamentului. Propunerea nu are ce căuta pe ordinea de zi, în 7 mai propunerea legislativă nu a întrunit numărul de voturi necesar şi a picat.'

În condiţiile în care Preşedintele de şedinţă, Senatorul PSD Şerban Valeca a încercat votarea unei propuneri de menţinere a propunerii legislative de pe ordinea de zi, grupul senatorilor USR a decis să părăsească sala. Şedinţa a fost, ulterior, suspendată, din lipsă de cvorum", transmite USR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel