Data publicării:

Sectorul 1 se reinventează, spre disperarea părinților. Ce a apărut în curtea școlii, după ”modernizare”: Mai și comentați după ce vă bateți joc de sănătatea copiilor

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Primăria Sectorului 1 se laudă cu regândirea curților școlilor din sector. Dar ”inovația” nu este pe placul părinților, din motive strict de toxicitate. 

”Tartanul turnat, o combinație de materii prime, în principal din granule de cauciuc, este unul din materialele preferate în ultimii ani pentru construirea podelelor destinate spațiilor de joacă, sportive, comerciale, industriale și casnice. În Sectorul 1 l-am folosit în locul betonului pe terenurile de sport și în curțile școlilor, pentru ca elevii noștri să beneficieze de un mediu mai sigur. Așa arată noua înfățișare a curții Școlii Gimnaziale „Eugen Barbu”, strada Ivan Petrovici Pavlov nr. 2-4, după ce am finalizat modernizarea completă a terenului de sport și montarea tartanului anti-alunecare pe întreaga suprafață a curții acestei unități de învățământ. Noua suprafață nu numai că reduce riscul de accidentare a elevilor, dar îmbunătățește și aspectul estetic al școlii. Pardoseala elastică înlocuiește betonul tradițional și oferă o mai mare siguranță elevilor, atât în timpul orelor de sport, cât și în timpul liber din pauze. Schimbarea înfățișării terenurilor de sport și a curților unităților de învățământ e numai o mică parte a programului nostru prin care punem investițiile în educație și infrastructura școlară precum și nevoile elevilor și cadrelor didactice în centrul preocupărilor noastre” anunță Primăria Sectorului 1. 

Reacțiile nu au întârziat să apară: 

- În contextul schimbărilor climatice care afectează deja foarte mult și Bucureștiul, tartanul este una dintre cele mai contraproductive investiții: se supraîncălzește la soare și emană compuși toxici. Practic, la vară elevii se vor topi pe la 50-60 grade la sol datorită acestui material. În toate țările din vest se iau măsuri de adaptare la schimbările climatice în școli, cele mai importante fiind cele de debetonare/demineralizare, ori noi mergem fix împotriva curentului!

- Tartanul e bun în spații de joacă, acolo unde e umbră. În bătaia directă a soarelui, pe lângă supraîncălzire, emană și un miros toxic.

- Dacă nu este zona unde se face educație fizică, și din imagini nu pare, atunci investiția nu este la locul potrivit. Sunt multe școli în sector care au nevoie de amenajarea terenurilor de sport.

Iar răspunsul Primăriei, că au fost refăcute și terenurile de sport, a revoltat și mai tare. ”Voi chiar sunteți proști de dați în gropi? Mai și comentați după ce vă bateți joc de curtea unei școlii și de sănătatea copiilor noștri?”. 

”Cu siguranța putea intra și niște spațiu verde, alternativă la beton nu este doar tartanul” a remarcat o altă persoană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel