România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 25 Martie, 10:10
Sector VITAL care nu trebuie PARALIZAT în timpul pandemiei. Transformăm totul în RUINE
Există un domeniu vital care nu trebuie închis în perioada pandemiei. Ar putea duce la un dezechilbru financiar major în România.

Vorbim despre sectorul construcțiilor. Acestea nu trebuie stopate! Cele mai multe construcții imobiliare sunt construite cu credite bancare. Când dezvoltatorul a accesat, respectiv primit un credit bancar, este un prim semn de credibilitate. Viitorii proprietari deja au semnat antecontracte și ar fi un lanț păgubos dacă blocurile nu ar fi gata în timp util.

Domeniul construcțiilor este un sector foarte important pentru economie. În prezent, companiile de construcții își mențin o bună parte a activității lor, derulând un număr important de locuințe încă în construcție, în mijlocul crizei coronavirusului. Acest domeniu nu trebuie paralizat! Se pot găsi metode pentru ca noul coronavirus să nu se răspândească printre muncitori. Oricum ei lucrează în număr mai mic și în spații unde se menține distanța socială. De asemenea, aceștia pot dormi în blocurile pe care le construiesc, acolo unde sunt condiții, desigur în locuințele care sunt în proporție de 80% finalizate. Astfel, muncitorii nu sunt în pericol de a lua COVID - 19.

Cum este în Spania

 

Guvernul Spaniei, conștient de daunele economice pe care deja le presupune paralizarea sectoarelor fundamentale precum turismul, alimentația, automobilele sau companiile aeriene, susține, momentan, menținerea activității sectorului construcțiilor. Cu toate acestea, sunt voci în Spania care cer închiderea șantierelor. În cadrul Guvernului, Nadia Calviño, specialist în economie, se poziționează în favoarea menținerii activității în sectorul construcțiilor. Și, pentru moment, are sprijinul premierului, Pedro Sánchez. Vicepreședintele BCE și fost ministru al economiei, Luis de Guindos, susține măsurile Guvernului Pedro Sánchez și se opune acum opririi activității de construcție.

Acest articol reprezintă o opinie.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro