Data publicării:

Secretarul general al NATO a criticat China pentru boicotarea summitului privind pacea în Ucraina

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Secretarul general al NATO critică Beijingul pentru boicotarea summitului pentru pace în Ucraina, reuniune ce va fi organizată în această lună în Elveţia.

Într-un interviu oferit stației germane de radio NDR, Stoltenberg a declarat că este de regretat faptul că Beijingul a hotărât să nu ia parte la întâlnire.

Elveția a chemat delegați din circa 160 de națiuni la reuniunea de din 15-16 iunie pentru a discuta căile posibile de a atinge o pace reală în Ucraina.

China a comunicat săptămâna trecută că nu va lua parte. Mao Ning, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, a afirmat că există o discrepanță considerabilă între ideea conferinței și așteptările Chinei.

Atitudinea Chinei nu este neașteptată

Jens Stoltenberg a declarat că atitudinea Chinei nu este neașteptată. El a explicat că Beijingul nu numai că nu a criticat invazia Rusiei în Ucraina, dar președintele chinez Xi Jinping și omologul său rus, Vladimir Putin, au încheiat un acord cu puțin timp înainte de invazie, prin care și-au promis un parteneriat nelimitat.

De la debutul invaziei, a continuat Stoltenberg, China furnizează tehnologie avansată, microelectronice și alte echipamente pentru a susține economia de război rusă, permițându-i astfel Moscovei să-și mențină agresiunea împotriva Ucrainei.

Elveția a confirmat că mai mult de 80 de state vor fi prezente la evenimentul din 15-16 iunie. Rusia, care a invadat Ucraina pe 24 februarie 2022, nu a primit o invitație pentru acest eveniment, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel