Data actualizării:
Data publicării:

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei a fost externată: Este jovială și se simte mai bine

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Margrethe a II-a, fosta regină a Danemarcei, a fost externată din spitalul din Copenhaga, unde a primit îngrijiri după o căzătură, conform unui comunicat transmis vineri de Casa Regală Daneză.

Regina în vârstă de 84 de ani, care a abdicat în urmă cu câteva luni, se află din nou acasă la Castelul Fredensborg după ce a suferit "un traumatism la vertebrele gâtului şi o fractură la mâna stângă", conform comunicatului.

"În urmă căzăturii, mâna stângă se află acum într-un aparat ghipsat, iar regina va trebui să poarte şi un guler rigid pentru gât în următoarele luni", se mai arată în comunicat.

"Regina Margrethe este bine dispusă, jovială şi se simte bine având în vedere circumstanţele"

"Regina Margrethe este bine dispusă, jovială şi se simte bine având în vedere circumstanţele, însă se va afla în recuperare pentru o mai lungă perioadă de timp", se mai precizează în comunicatul conform căruia evenimentele şi întâlnirile de pe agenda fostei regine au fost de asemenea anulate.

Margrethe, mama regelui Danemarcei Frederik al X-lea, i-a lăsat tronul fiului ei în urmă cu câteva luni, după ce a fost regină timp de 52 de ani, invocând motive de sănătate. Aceasta a fost spitalizată după ce a căzut la reşedinţa ei de vară, a declarat o purtătoare de cuvânt a palatului regal pentru agenţia de presă Ritzau, relatează dpa.

Site-ul familiei regale a indicat că participarea reginei Margrethe a II-a la un eveniment de vineri a fost anulată, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel