Sebastian Lăzăroiu, demis pentru a doua oară de Băsescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a fost eliberat din funcţie, începând de luni, potrivit unui decret semnat, vineri, de preşedintele Traian Băsescu.

 Traian Băsescu l-a eliberat din funcţie pe Sebastian Lăzăroiu, pentru a doua oară în acest mandat de președinte al României.

 Decretul a fost semnat vineri şi publicat luni în Monitorul Oficial. Data eliberării din funcţie este 9 iulie.

Fostul consilier prezidențial și ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a revenit la Cotroceni luna trecută, după ce la 28 aprilie, 2011, președintele semnase decretul de eliberare din funcţia de consilier prezidenţial a acestuia. Lăzăroiu preciza, atunci, că doreşte să se dedice analizei politice şi că nu vrea ca analizele sale politice să fie asociate instituţiei prezidenţiale. Lăzăroiu fusese numit consilier în anul 2007.

 Lăzăroiu a fost demis din cauza unor declaraţii critice la adresa unor lideri UDMR. El declara într-un interviu că, în timp, UDMR nu va mai exista ca atare, iar curentele din UDMR vor fi absorbite în 10-15 ani de partidele politice româneşti.

 În 3 iunie 2011 a fost numit ministru al Muncii, iar în 16 septembrie preşedintele Băsescu a semnat decretul de revocare.

De asemenea, Traian Băsescu a semnat, joi, decretul privind eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial și a lui Ștefan Deaconu, din 25 iulie.

Luni seara, președintele interimar, Crin Antonescu, întrebat dacă va lucra la Cotroceni cu actualii consilieri ai lui Traian ăsescu, acesta a răspuns că, după cum a fost informat, toți sfetnicii fostului președinte au plecat în concedii de odihnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel