Se reintroduc RESTRICȚII după creșterea numărului de INFECȚII cu coronavirus
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Din cauza creșterii alarmante a cazurilor de infecție cu coronavirus sunt reintroduse restricțiile și măsurile de distanțare socială. 

La o lună după ce s-a declarat ţară liberă de coronavirus, Muntenegru a reintrodus joi seară restricţii impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19, printre care interzicerea organizării de evenimente sportive şi de mitinguri politice în aer liber, în încercarea de a ţine sub control o creştere a numărului de cazuri, informează vineri Reuters, scrie Agerpres. 

Într-o declaraţie, organismul la nivel naţional responsabil pentru răspunsul la noul coronavirus a interzis, de asemenea, întrunirile religioase în afara lăcaşurilor de cult.

"Înmormântările vor fi efectuate exclusiv în cercul familiei", a adăugat acesta.

Restricții suplimentare 



Autorităţile muntenegrene au introdus, de asemenea, o serie de restricţii suplimentare în două municipalităţi din nordul ţării, cele mai puternic afectate de epidemie, care includ o interdicţie de circulaţie între orele 6 p.m. şi 5 a.m..

Pe 25 mai, această ţară dependentă de turismul de pe coasta sa adriatică, s-a declarat liberă de coronavirus, însă numărul de infecţii a crescut cu 10 zile în urmă. De atunci, autorităţile au raportat 100 de cazuri noi de COVID-19.

Până în prezent, bilanţul COVID-19 în Muntenegru a fost de 424 de contaminări şi nouă decese la o populaţie de doar 620.000 de locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel