Salariul minim diferenţiat. Mara Mareş: Tinerii, discriminați
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Preşedintele Tineretului Naţional Liberal (TNL), deputatul de Braşov Mara Mareş, afirmă că intenţia Guvernului de a introduce un salariu minim diferenţiat în funcţie de studii şi vechime îi discriminează pe tineri, iar măsura va avea drept consecinţă exodul acestora.

"Introducerea unui salariu minim diferenţiat, de 2.350 lei pe lună, pentru angajaţii cu studii superioare şi pentru angajaţii cu 15 ani vechime este o prevedere profund discriminatorie la adresa tinerilor. Promovarea în baza unor criterii precum competenţa şi meritocraţia reprezintă un concept străin de actuala guvernare", afirmă Mara Mareş, într-un comunicat de presă.

Aceasta consideră, de asemenea, că intenţia Guvernului de a majora salariul minim de luna viitoare va afecta în special tinerii antreprenori.

"Intenţia Guvernului Dăncilă de a majora salariul minim de la 1 noiembrie, în nici 10 zile, demonstrează că premierul şi ministrul Muncii nu au cunoştinţe economice nici măcar de nivelul unui elev de clasa a XI-a şi îşi bat joc de mediul de afaceri. Tineretul Naţional Liberal cere Guvernului să renunţe la orice intenţie de a majora salariul minim cu începere de la 1 noiembrie, în condiţiile în care această prevedere i-ar distruge mai ales pe tinerii antreprenori.

Este regretabil că astfel de persoane ajung să conducă un minister, în condiţiile în care nu au avut nici măcar o firmă cu 3-4 angajaţi despre care ştiu că trebuie să le plătească lunar salariile şi care, la rândul lor, au familii de întreţinut. Orice creştere a salariului minim să se facă în conformitate cu realităţile din economie, nu din pixul unui ministru vremelnic care vrea să mai câştige câteva voturi", mai menţionează aceasta.

Haos decizional

Mara Mareş a remarcat, totodată, faptul că în interiorul Guvernului există "un haos decizional", în condiţiile în care ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, spunea că salariul minim nu trebuie impus în mediul privat.

"Mediul de afaceri acuză frecvent, pe bună dreptate, lipsa de predictibilitate şi modificările de legislaţie realizate peste noapte, în încercarea de a mai petici bugetul public pentru a satisface pomenile electorale ale majorităţii PSD-ALDE (...) Acesta este unul dintre motivele principale pentru care cei mai bine pregătiţi tineri pleacă din România, iar exodul creierelor este una dintre problemele majore cu care se confruntă ţara noastră", se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel