Sala polivalentă din Blaj, părăsită de constructorii italieni, un mare șantier. Blocaj după ultima licitație
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
imagine cu rol ilustrativ Pixabay
imagine cu rol ilustrativ Pixabay
Sala polivalentă din Blaj a rămas un imens șantier, fără picior de constructor și nici perspective de viitor. 

Se pare că lucrările pentru continuarea construcției sălii polivalente din Blaj nu va mai avea loc. Comisia de licitație constituită la nivelul Primăriei Blaj ar fi anulat procedura de achiziție publică, scrie ziarulunirea.ro

Primul câștigător, o firmă italiană, a abandonat șantierul și a plecat din România, la începutul lui 2020, în prag de pandemie. Într-un an și jumătate, constructorul italian, a reușit să finalizeze fundația clădirii și aprox. 15% din zidăria de la demisol. După ce compania italiană a plecat, cinci ofertanți s-au arătat interesați să obțină contractul de 30 de milioane de lei. În ultima fază a procedurii, a mai rămas unul singur, o societate din Cluj Napoca, care se pare că, în final, nu a îndeplinit toate condițiile pentru a fi declarată câștigătoare. În urma contestației la CNSC, perioada până la care poate fi reluată licitația este de cel puțin 60 de zile. Există și varianta ca CNSC să dea dreptate firmei, situație în care va fi încheiat contractul cu societatea din Cluj Napoca. 

Prima licitație pentru sala polivalentă din Blaj a început în noiembrie 2018. A existat un singur ofertant, o firmă italiană, care ar fi trebuit să termine lucrarea în acest an. Dar, odată cu izbucnirea pandemiei, italienii au plecat din România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel