Rușii vaccinați anti-COVID vor primi ECUSOANE care le va permite să nu poarte MASCĂ de protecție. "Trebuie să ne întoarcem la viața normală"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Rușii vaccinați în regiunea Sahlin vor primi ecusoane care le va permite să nu mai poarte mască de protecție.

Vaccinarea în masă a populației împotriva Covid-19 a început în regiunea Sahalin din Rusia. Potrivit autorităților locale, persoanele vaccinate vor primi ecusoane speciale pe care le pot purta în locul măștii. Anunțul a fost făcut de către guvernatorul regiunii Valery Limarenko pe contul său de Telegram.

„Sahalin va începe vaccinarea în masă pe 15 ianuarie. Primim un lot masiv de vaccin Sputnik-V  - 9 mii de doze pe 15 ianuarie și în aceeași zi vom începe această mare muncă. Ne propunem să primim aproximativ 20 de mii de doze  pe lună. Și în acest fel vrem să ne vaccinăm în câteva luni, astfel încât populația din Sahalin și Kurile să dobândească imunitate colectivă.",  a scris Limarenko.

Ecusoane speciale pentru cei vaccinați

Potrivit acestuia, întreprinderilor și instituțiilor din regiune, inclusiv școlilor și universitățile, li se va oferi vaccinarea întregii echipe.

"Le vom oferi acelor oameni care vor fi vaccinați, un fel de ecuson - un document special pe care îl pot purta în loc de o mască. Aceste măsuri revoluționare sunt acum elaborate și vor fi incluse oficial în viața noastră de zi cu zi.Trebuie să ne întoarcem la viața normală. Și pentru aceasta, trebuie să vaccinăm marea majoritate a populației, cel puțin jumătate din populație, și apoi putem crea imunitate colectivă.", a subliniat Limarenko.

Între timp, pe rețelele de socializare, dar și și pe un forum local, unii locuitori din regiunea Sahalin au criticat declarația guvernatorului cu privire la ecusoane speciale și „zone verzi”, comparând aceste ecusoane cu stele galbene pentru evrei folosite în timpul celui de-al doilea război mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel