Data publicării:

Rusia se va implica în ajutorul financiar pentru UE prin intermediul FMI

Autor: DCNews Team | Categorie: Arhiva
WhatsApp

Rusia va participa la programele de sprijin financiar pentru ţările membre ale Uniunii Europene în special prin intermediul Fondului Monetar Internaţional (FMI), a declarat joi preşedintele rus Dmitri Medvedev, vorbind în marja summitului G20 de la Cannes.

dimitri medvedev"Am în acelaşi timp convingerea că nicio asistenţă financiară din afară nu poate fi decisivă pentru economia europeană. Europa trebuie să se ajute singură mai întâi de toate" - a afirmat preşedintele Medvedev, subliniind că UE dispune pentru aceasta de resursele politice şi financiare necesare, precum şi de sprijinul altor naţiuni.

"Nu aş vrea să dau sfaturi unor ţări suverane, dar, în primul rând, Rusia este parte a Europei şi ne pasă de problemele ei, iar în al doilea rând suntem gata să participăm la programele de sprijin financiar pentru ţările UE, mai întâi de toate prin intermediul FMI" - a mai spus Medvedev, indicând că în virtutea acestui fapt Moscova are dreptul să-şi exprime poziţia faţă de criza care zdruncină zona euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel