Rusia lui Putin vrea să obțină mai multe arme de la Coreea de Nord a lui Kim Jong Un și propune la schimb mâncare
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Rusia intenționează să trimită o delegație în Coreea de Nord ca parte a efortului continuu al Kremlinului de a obține mai multe arme de la Phenian, conform unui purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA.

'Avem noi informații potrivit cărora Rusia caută în mod activ să achiziționeze muniții suplimentare din Coreea de Nord', a declarat John Kirby, coordonatorul de comunicare strategică al NSC, scrie CNN.

'De asemenea, înțelegem că Rusia încearcă să trimită o delegație în Coreea de Nord. Și că Rusia oferă Coreei de Nord alimente în schimbul munițiilor'.

Presupusul traficant de arme Ashot Mkrtychev se află în centrul acestui ultim efort al Rusiei de a ocoli sancțiunile occidentale fără precedent și controalele la exporturi din cauza invaziei sale brutale din Ucraina, a declarat Kirby joi.

Departamentul Trezoreriei SUA a emis sancțiuni contra lui Mkrtychev joi dimineață, acuzându-l că a încercat să faciliteze o tranzacție de arme între Rusia și Coreea de Nord.

'Odată cu acest nou statut de paria vin și riscuri pentru cei care îi oferă sprijin, deoarece nu vom ezita să vizăm astfel de actori maligni în viitor', a zis John Kirby.

'Continuăm să identificăm, să expunem și să contracarăm încercările Rusiei de a achiziționa echipamente militare din Coreea de Nord sau din orice alt stat care este pregătit să sprijine războiul său din Ucraina', a mai spus Kirby.

SUA spune că Rusia a început să achiziționeze milioane de rachete și obuze de artilerie din Coreea de Nord în 2022. Mai mult, spre sfârșitul anului trecut, Coreea de Nord a furnizat rachete de infanterie companiei militare private Wagner Group pentru a fi folosite pe frontul din Ucraina.

Oficialii americani au caracterizat achizițiile ca fiind un semn că armata Moscovei are stocuri din ce în ce mai mici de arme de care are nevoie pentru a susține războiul în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel