Rugby: Alin Petrache spune că în noiembrie sau decembrie se va decide numele antrenorului principal al naţionalei României
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a declarat, vineri, că în luna noiembrie sau decembrie a acestui an World Rugby (n.r. - Federaţia Internaţională de Rugby) va decide numele antrenorului principal al naţionalei României, interimatul urmând să fie asigurat în continuare de Marius Tincu. 

'Banca tehnică rămâne cea pe care o ştiţi. Nu s-au făcut schimbări. Federaţia internaţională nu doreşte să facem multe schimbări în acest moment în care suntem în pregătire. Deci rămânem în aceeaşi alcătuire ca antrenori. Federaţia internaţională va intra într-un examen cu Marius Tincu şi cu alţi antrenori... pentru că nu există titularizare pe post dacă nu ai mai mulţi candidaţi. Ultima oară, dacă nu mă înşel, am avut undeva la 47 de antrenori care şi-au depus CV-uri... nişte antrenori foarte valoroşi, vorbim de antrenorul Scoţiei, al Irlandei, al Argentinei.

Deci fiind vorba despre un post pe care îl păstoreşte federaţia internaţională cu siguranţă vor fi foarte mulţi pretendenţi. Dar sperăm ca Marius, cu puterea de muncă pe care o are, să poată face faţă tuturor cerinţelor federaţiei internaţionale. Vom discuta la începutul lunii noiembrie sau decembrie de un examen final în ceea ce priveşte partea tehnică a echipei naţionale', a afirmat preşedintele.

Alin Petrache a menţionat că în august şi septembrie prima reprezentativă va disputa câteva amicale cu echipe participante la Cupa Mondială. 'Urmează un turneu interesant al echipei naţionale în Chile, iar apoi unul în Brazilia. Discutăm de asemenea şi despre nişte meciuri cu echipe puternice, pe care s-ar putea să le avem la sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie. Nu pot să dezvălui numele selecţionatelor, dar suntem în tratative cu 2-3 echipe puternice care vor merge la Cupa Mondială', a precizat Petrache.

La 14 ianuarie, fostul internaţional Marius Tincu a fost numit selecţioner interimar al echipei naţionale de rugby a României, mandatul său fiind iniţial valabil două luni, mai exact până la finalul Rugby Europe International Championship 2019. Marius Tincu (40 ani), care a îmbrăcat de 53 de ori tricoul României şi a participat la două ediţii ale Cupei Mondiale ca jucător, nu este la prima colaborare cu echipa naţională. Acesta a debutat oficial în postura de antrenor al pachetului de înaintare în 2012, cu meciurile din Cupa Europeană a Naţiunilor (actuala Rugby Europe International Championship), activitate pe care a încheiat-o în iunie 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel