Rovana Plumb, despre exploatarea gazelor de șist
Autor: Covrig Roxana | Publicat pe: 18 oct 2013, 15:35
WhatsApp
BIROU PERMANENT NATIONAL - PSD
BIROU PERMANENT NATIONAL - PSD

Rovana Plumb, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, a declarat, vineri, că USL și guvernul Ponta nu s-au opus niciodată exploatării gazelor de șist. Ea a precizat că, atunci când erau în opoziție, au solicitat un moratoriu pentru a vedea care este poziția UE pe acest subiect.

"Ideea că USL sau guvernul Ponta s-ar fi opus în trecut gazelor de șist este o minciună. Niciodată nu ne-am opus unui proiect ce vizează dezvoltarea țării, protejarea mediului, atragerea de investiții, crearea de noi locuri de muncă și obținerea independenței energetice. Ceea ce am cerut atunci când eram în opoziție a fost un moratoriu până la finalul anului 2012, pentru a fi definitivate studiile la nivelul Uniunii Europene, pe acest subiect.", a subliniat Rovana Plumb.

Ea a adăugat că "La finalul anului trecut, Comisia Europeană a prezentat studiile, atât din punct de vedere al mediului cât și al schimbărilor climatice, lăsând la latitudinea statelor membre să își decidă propriul mix energetic. Noi ne-am însușit această poziție și am impus, în acest an, aplicarea unor reguli mai stricte din punct de vedere al protecției mediului, prin solicitarea studiilor de evaluare de impact asupra mediului pentru activitățile de exploare a gazelor de șist”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?