Un român a băut o ladă de bere pentru ”a da afară” vaccinul anti-COVID, apoi a acuzat că se simte amețit din cauza ”dr*ciei ăleia”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Un român a băut o ladă cu bere ca să „dea afară” vaccinul anti Covid-19. Deși a fost amețit, un medic a încercat să-i explice că această stare nu este de la vaccin. 

Un român a băut o ladă cu bere ca să „dea afară” vaccinul, povestește un medic român stabilit în Suedia. Apoi, pacientul s-a simțit amețit, dar nu l-a crezut pe medic că nu din cauza vaccinului, ci a alcoolului, scrie Mediafax. 

„Azi am vorbit cu un pacient care era foarte împotriva vaccinului. Știa pe de rost tot punctajul: control, moarte, experiment, virusul nu există, știți voi. Azi mi-a spus că s-a vaccinat fiindcă trebuia să plece într-o delegație în străinătate și nu voia ”să-i bage ăia bețe în nas și să-i slăbească creierul”. Apoi mi-a spus că după vaccin s-a dus acasă și a băut o ladă de bere ca să ”dea vaccinul afară”! Și că după aia s-a ”simțit amețit” din cauza ”drăciei ăleia””, scrie medicul Laura Ghibu pe Facebook.

Medicul a încercat să-i ofere explicații

Medicul a încercat să-i explice persoanei respective că vaccinul nu poate fi „dat afară cu bere” și că amețeala depinde, cu cea mai mare probabilitate, de cantitatea de alcool pe care o avea în sânge: „Nu m-a crezut. Oricum l-am felicitat pentru alegere”.

Întrebată în comentarii dacă pacientul era român, Laura Ghibu răspunde afirmativ.

O altă persoană comentează postarea medicului spunând că are în jurul său 5 persoane „total antivacciniste, dar care s-au vaccinat fix din același motiv: să plece în străinătate”.

Număr record de vaccinări în România 

Un număr record de 150.639 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore, dintre care 111.033 reprezintă prima doză, 11.635 - doza a doua şi 27.971 - doza a treia, a informat, marţi, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, scrie Agerpres. 

Potrivit CNCAV, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, din 27 decembrie 2020, au fost administrate 12.129.295 de doze de vaccin, pentru 6.621.326 persoane, dintre care 6.041.920 au primit schema completă şi 759.661 s-au imunizat cu doza a treia.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 78 de reacţii adverse, patru de tip local şi 74 de tip general.

În total, de la debutul campaniei de vaccinare, s-au înregistrat 18.211 de reacţii adverse la vaccinurile anti-COVID, 1.964 de tip local şi 16.247 de tip general.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel