Data actualizării:
Data publicării:

Bugetul de stat pentru 2024. Daniel Zamfir (PSD): "Veți avea o surpriză!"

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Economie
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Senatorul PSD Daniel Zamfir este optimist în privința bugetului pentru 2024, despre care spune că nu este afectat de legea pensiilor.

Senatorul PSD Daniel Zamfir, președintele Comisiei Economice, Industrie și Servicii, susține că românii vor avea surprize plăcute în ceea ce privește bugetul pentru 2024, care urmează să fie aprobat până la finalul anului.

”Bugetul îl vom avea aprobat până la sfârșitul anului, deja se lucrează la toate ministerele, inclusiv la Ministerul de Finanțe. Ceea ce pot să vă spun este că bugetul se va aproba în timpul prognozat și o să aveți chiar o surpriză plăcută, fiindcă s-a tot discutat de faptul că, odată aprobată legea pensiilor, bugetul va suferi modificări, în sensul că se vor tăia bani de la investiții pentru plata pensiilor.

Ei bine, în viitorul buget veți constata că lucrurile nu stau așa și cred că va fi un buget care va continua să fie acela de dezvoltare. România se dezvoltă, cu toate problemele pe care le-am întâmpinat în ultimii ani. Știți bine, am trecut prin acest complex de crize. Niciodată România nu s-a confruntat cu patru crize succesive, culminând cu războiul.

Totuși, să nu uităm că România este țara care are cea mai lungă graniță cu Ucraina, o țară aflată în război. Așadar, nu este deloc ușor din punctul acesta de vedere, nu este deloc ușor să menții un ritm de dezvoltare și să ai niște indicatori economici favorabili, atât pe piețele noastre, cât și pe piețele internaționale, atât timp cât ai graniță cu Ucraina”, a declarat senatorul PSD Daniel Zamfir în emisiunea ”Totul despre bani” de la DC News și DC News TV.

România, buget uriaș pentru dezvoltare

”Dar veți vedea, este un buget de dezvoltare. România are în continuare o perspectivă extrem de favorabilă și mă refer la cele două aspecte, la cele două surse uriașe de finanțare pe care contăm. Este vorba de banii din PNRR, care sunt aproape 30 de miliarde (n.r. de euro), mai exact 29,4 miliarde, și mai avem, nu uitați, aproape 40 de miliarde fonduri europene din exercițiul viitor al Uniunii Europene. Așadar, România are în față posibilitatea de a absorbi aceste 70 de miliarde care, categoric, se vor vedea în economia românească și, bine-înțeles, în cum va arăta România în viitor”, a mai spus senatorul PSD Daniel Zamfir.

Citește și: Legea dării în plată oferă un mecanism pentru toți românii cu credite cărora le-a crescut rata. Senatorul Daniel Zamfir, mesaj extrem de important: Banca este obligată

Mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel