Roger Federer a vorbit despre situaţia Simonei Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj: Abia acum, retras, am scăpat de stres
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Simona Halep
Facebook Simona Halep
Roger Federer, retras din activitate, spune că abia după ce s-a lăsat de tenis poate spune că se poate relaxa, pentru că nu mai are stresul testelor antidoping. 

"Ești mereu conștient că (n.r. ofițerii doping) îți stau în ceafă și că ar putea veni în orice moment, la o oră la care nu te aștepți. Odată ce nu mai joci, totul dispare, te simți destul de relaxat, uşurat că poți să trăiești din nou normal după 25 de ani”, nu ascunde Federer care nu crede ca tenisul are probleme cu dopajul.

"Probele de sânge ar trebui păstrate zece ani, astfel încât jucătorii de tenis să ştie că pot fi pedepsiţi retroactiv”, a insistat Federer care recunoaște că a fost testat mai mult în Elveția deoarece un ofițer doping locuiește chiar în orașul lui natal, Basel, conform Prosport.

"A venit să mă vadă a doua zi după operaţie şi o săptămână mai târziu. Aş vrea să fie la fel peste tot şi să fie corect”, a povestit Federer care a cerut intensificarea controalelor doping odată ce scoțianul Andy Murray solicitase creșterea masivă a numărului acestora. "Când te retragi realizezi, wow, că stresul dispare! La doping trebuia să completăm formularele în fiecare zi, timp de o oră în timpul zilei, oriunde ne aflam”, a mai povestit elvețianul despre angoasa pe care i-a produs-o un ofițer de doping, care îl trezește cu „noaptea-n cap” la orele 5.

"Poate sunt eu naiv şi îi cred pe jucatori, am încredere în ceea ce fac. Cu siguranţă, după ce au fost prinşi îţi schimbi părerea şi zici ” admite Federer care a recunoscut că s-ar fi așteptat la altceva din partea Mariei Sharapova, odată ce rusoaica a fost prinsă dopată cu Meldonium: „Am fost surprins, credeam că o să-şi anunţe retragerea. Asta arată că jucătorii cunoscuți pot fi prinşi în sistem. Pare că funcţionează”.

"Verificam de patru ori tot ce luam!”, a dezvăluit Federer. 

Simona Halep, aflată în plin scandal, mesaj public pentru Patrick Mouratoglou

Jucătoarea de tenis Simona Halep, aflată în plin scandal, a avut un mesaj pentru Holger Rune, noul elev al lui Patrick Mouratoglou.

Holger Rune (19 ani, 18 ATP) a câștigat turneul ATP Masters 1000 de la Paris, după o finală cu Novak Djokovic (35 de ani, 7 ATP).

Într-un storie postat pe Instagram, Simona Halep a ținut să-i felicite pe Rune și Mouratoglou pentru cel mai important succes din cariera jucătorului.

„Felicitări, Holger Rune! Mi-a plăcut să te urmăresc. Sunt mândră de antrenorul meu, Patrick Mouratoglou. O persoană specială”, a fost mesajul Simonei Halep.

Andreea Răducan: Mi se cere în mod repetat opinia referitoare la situația nefericită în care se află Simona Halep

Andreea Răducan a vorbit despre cazul Simonei Halep, depistată pozitiv la roxadustat în urma unui test antidoping realizat la US Open. 

„Sunt situații în viață când e mai înțelept să taci. De câteva zile mi se cere în mod repetat opinia referitoare la situația nefericită în care se află Simona Halep, după testul pozitiv. Oamenii cred că toate cazurile de doping sunt la fel sau că totul se întâmplă după un tipar. Nimic mai greșit! Fiecare caz își are particularitățile sale și trebuie tratat ca atare.

O situație similară a fost și în cazul patinatoarei de 16 ani, din Rusia, Kamila Valieva, când presa internațională m-a solicitat să comentez situația acestei sportive. Am spus-o și atunci, repet și acum: pot să vorbesc oricând, cu toate detaliile, despre cazul meu, care este realmente unic. A fost un fapt fără precedent, care m-a marcat profund atât pe mine, cât și pe cei care m-au susținut în competiții. Iată, după 22 de ani de la trista întâmplare când mi-a fost retras titlul de campioană olimpică la individual-compus, din cauza unei pastile pentru răceală, încă mai vorbim despre acea nedreptate", a scris Andreea Răducan pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel