Roboţii EVA şi ION vin în sprijinul consumatorilor de energie. ANRE schimbă facturile de la 1 aprilie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Robotul EVA te ajută să alegi dintre cei peste 200 de furnizori de energie. 

Aplicaţiile mobile înlocuiesc bancomatele, casele de marcat autonome concediază casierii în supermarketuri, asistentul virtual Ion cresşte artifical inteligenţa la Guvern, iar robotul EVA te ajută să ai costuri mai mici cu facturile.

EVA şi ION, asistenţi virtuali

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a lansat, joi, robotul Eva pentru utilizarea platformei online de schimbare a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale la nivel naţional (POSF). Potrivit unui comunicat remis joi Romaniatv.net, ANRE a implementat în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităţii instituţionale a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei pentru simplificarea procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică şi de gaze naturale” – SMIS 129990/705, Platforma online de schimbare a furnizorului de energie electrică şi de gaze naturale la nivel naţional (POSF), devenind astfel operator al acesteia. Recent, Guvernul României a primit un asistent de tip robot, pe nume ION.

Proceduri simplificate de robotul EVA

POSF este o platformă informatică unică la nivel naţional dedicată clienţilor finali de energie electrică şi gaze naturale, care automatizează procesul de schimbare a furnizorului, prin simplificarea fluxurilor de informaţii şi documente. De la data finalizării POSF, operatorii de reţea şi furnizorii de energie electrică şi de gaze naturale încarcă şi actualizează permanent metadatele pentru locurile de consum şi pentru contractele de furnizare şi de reţea, conform obligaţiilor instituite prin Regulamentul POSF.

În scopul punerii în funcţiune şi actualizării permanente a bazei de date POSF, înregistrarea datelor şi informaţiilor despre clienţii finali, precum şi orice schimbare administrativă din contract sau schimbarea furnizorului, se efectuează în POSF de către furnizorul actual al acestora, iar pentru locurile de consum existente înregistrarea se face de către operatorii de reţea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel