Ingrediente
tăiţei de casă
3 morcovi mari
sare, piper
pătrunjel
o rădăcină de ţelină
2-3 linguri ulei de măsline
Vezi și: REȚETE DE POST. Supă de găluște de post
Cum se prepară
REȚETE DE POST. Supă "falsă"de găină cu tăiței. Se pune apa la fiert cu un morcov tăiat rondele subţiri şi ţelina curăţată, dar întreagă, doar crestată puţin. În timp ce se încălzeşte apa, răzuiți morcovii pe razătoarea mică, puneţi-i într-o crăticioară împreună cu uleiul şi căliţi-i la temperatura minimă aproximativ 10-15 minute sau până sunt moi de tot, dar fără să se ardă, scrie bucataras.ro.
REȚETE DE POST. Supă "falsă"de găină cu tăiței. Când supa fierbe, reduceţi focul, puneţi tăiţeii şi condimentaţi cu sare, piper.Adăugaţi şi morcovul călit cu tot cu zeama care s-a format. După aproximativ 5 minute, opriţi focul şi adăugaţi pătrunjelul tăiat mărunt.
Vezi și: REȚETE DE POST. Ciorbă de varză lipovenească, reţeta veche
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă