Rețetă chec de post cu dovleac copt. Desert de senzație!
Deoarece ne aflăm în perioada de post pentru Praznicul Nașterii Domnului - Crăciunului, vă propunem o rețetă de chec de post cu dovleac copt.
Vezi și - Rețetă clătite de post ca la bunica. Nu îți dai seama că nu au ouă sau lapte!
Ce trebuie să faci este să coci dovleacul. Ulterior, miezul lui, răcit, îl adaugi într-o compoziție de chec, dar fără ouă, lapte ori unt. Pe lângă gust și aromă, dovleacul oferă checului o textură densă, precum și ușor umedă. Mai mult, culoarea este una excepțională, specifică toamnei.
În plus, dacă mai pui și câteva nuci, alune ori migdale sau chiar și fructe uscate, desertul va fi excepțional. Află în rândurile următoare lista de ingrediente, dar și pașii necesari pentru a face un desert simplu și delicios.
Rețetă chec de post cu dovleac copt - Ingrediente
400 gr de piure de dovleac copt;
200 gr zahăr;100 ml ulei;
100 gr de nuci;
300 gr de făină;
1 linguriță de scorțișoară;
sucul și coaja de la o portocală;
1 linguriță cu praf de copt;
un praf de sare;
zahăr pudră pentru decor.
Rețetă chec de post cu dovleac copt – Mod de preparare
Începe cu pregătirea dovleacului pentru copt. Trebuie să speli bine coaja dovleacului, șterge-o. Ulterior, taie dovleacul în sferturi și îndepărtează semințele și nervurile din interior. Ulterior, mai taie sferturile de dovleac în 2-3 felii și pune-le într-o tavă, pe hârtie de copt. Apoi, punee tava la cuptor la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ o oră.
După coacere, lasă dovleacul să se răcească. Separă-i miezul într-un bol. Transformă miezul dovleacului într-un piure cremos și fin, utilizând blenderul.
Pune piureul de dovleac în bolul mixerului. Acum este momentul să adaugi suc de portocală, coaja de portocală răzuită fin și uleiul. Într-un alt bol pune făina trecută prin sită alături de praful de copt. Adaugă sarea și pudra de scorțișoară. Amestecă bine ingredientele. Așează miezul de nucă pe un tocător și porționează-l cu un cuțit în bucăți, nu foarte mici. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți începe pregătirea compoziției pentru checul de post cu dovleac.
Citește și - Rețetă de post: Salată caldă de năut cu legume – perfectă pentru Postul Crăciunului
Pornește mixerul și amestecă bine piureul de dovleac cu uleiul, sucul de portocală și coaja de portocală. Trebuie amestecat până la omogenizarea compoziției. Apoi, adaugă, treptat amestecul de ingrediente uscate din celălalt bol. După ce ai omogenizat bine compoziția, adaugă nucile tocate grosier.
Pune hârtie într-o tavă de chec. Toarnă compoziția în ea. Niveleaz-o bine la suprafață și acum pune tava în cuptorul încălzit. Coace deliciosul chec de post cu dovleac copt pentru aproximativ 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească mai întâi în forma de copt. Ulterior, îl poți transfera pe un platou și, astfel, îl poți porționa. Dacă dorești, poți să decorezi checul cu zahăr pudră cu aromă de vanilie, scrie catine.ro.
VEZI ȘI - Rețetă de weekend: Prăjitură vegană cu mere și scorțișoară
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News