Data publicării:
REȚETE DE POST. Prăjitura Flory cu ciocolată și cafea. Cea mai bună în post!
În această perioadă de post, până la Paște, acestă rețetă de prăjitură este numai bună. Dacă ți-e poftă de ceva dulce, iată rețeta.
Ingrediente
1 cană ulei
2 căni de zahăr
1/2 kg de mere
2 căni de făină albă
1 linguriţă bicarbonat stins în oţet
1 lingură de scorţişoară
2 linguri de cacao
1 esenţe de rom
2 linguriţe coajă de lămâie
4 linguri de griș
o lingură amidon alimentar
o ceşcuţă de cafea concentrată
200 gr de nucă tăiată şi prăjită
50 gr de nucă măcinată
Vezi și: Pâine de casă, rețeta tradițional românească. Cum se prepară
Glazura
2 linguri de cacao
3 linguri de zahăr praf
2 linguri de ulei
5 linguri de apă
1 esenţă de rom
Cum se prepară
Prăjitura de post Flory. Merele se dau pe razătoare cu tot cu coajă. Într-un bol se pune o cană de ulei și se adaugă două căni de zahăr, apoi, se amestecă bine. Se adaugă scorţişoara, cacaoa, cafeaua concentrată, nuca prăjită, esenţa de rom, coaja de lămâie, grişul, amidonul şi merele, scrie gustos.ro. La toate aceste ingrediente se adaugă două căni de făină şi se amestecă.
Vezi și: REȚETE DE POST. Fasole bătută cu ceapă călită
Prăjitura de post Flory. Încălzim cuptorul la temperatură mare. Tava se unge cu ulei şi se tapetează cu făină. Se toarnă compoziţia în tavă şi se dă la cuptor cam 45 minute. După ce s-a copt, se lasă la răcit.
Prăjitura de post Flory. Glazura: Se fierb toate ingredientele de mai sus până se îngroaşă şi se toarnă peste prăjitura răcită. Se ornează cu nucă măcinată.
Vezi și: REȚETE DE POST. Supă de găluște de post
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News