Republica Moldova prelungește STAREA de URGENȚĂ în sănătate publică
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 13 ian 2021, 13:13
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Starea de urgență în sănătate publică, în Republica Moldova, se prelungește până în data de 15 februarie. Decizia a fost aprobată astăzi la ședința Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, prezidată de premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

În acest context, Comisia a decis interzicerea, până la 15 februarie, a activității cluburilor de noapte, discotecilor, ringurilor de dans și altor unități comerciale de acest tip. Totodată, se va menține regimul de activitate al restaurantelor și cafenelelor de la ora 07:00 până la 22:00. Restricția se referă și la unitățile de alimentație publică amplasate în punctele de comercializare a produselor petroliere, centrele comerciale și aeroporturi.

În continuare va fi interzisă prezența spectatorilor în incinta cinematografelor, sălilor de concerte și caselor de cultură, cu excepția teatrelor. De asemenea, din 16 ianuarie se admite reluarea competițiilor sportive fără spectatori, desfășurate în aer liber și în spații închise de către Federațiile Sportive Naționale, acreditate de către Ministerul Educației Culturii și Cercetării.

CNESP a dispus ca instituțiile publice și private să activeze conform unui regim special de lucru, fiind atras la serviciu personalul strict necesar. Pentru angajații care nu necesită prezența obligatorie la locul de muncă, să fie asigurată munca la distanță. Ministerele, Cancelaria de Stat, alte autorități administrative centrale subordonate Guvernului și structurile organizaționale din sfera lor de competență vor activa în regim special de lucru, de la 07:30 până la 16:00 și pauza de masă de la 12.00 până la 12:30.

Guvernul mai anunţă că persoanele care vor prezenta un act care confirmă că au fost vaccinate vor putea intra în Moldova indiferent din ce ţară vin, fără să stea în carantină, informează Publika.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?