Data publicării:

Refuzul relațiilor intime din cauza „durerii de cap”. Dr. Marius Sava: "Nu este un motiv". De ce să nu mănânci prea mulți cartofi prăjiți

Autor: Doinița Manic | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Dr. Marius Sava a vorbit despre refuzul relațiilor intime din cauza „durerii de cap”, dar și despre motivele acestor tip de dureri.

Una dintre cele mai întâlnite dureri este durerea de cap, spune doctor Marius Sava, care, invitat fiind în cadrul emisiunii La Măruță de la Pro TV, a explicat putem preveni și trata toate durerile de cap. Pentru început acesta a explicat ce este mușchiul scheletic.

"Este un mușchi care este găsit pe lângă os. Are multe proprietăți, este mult mai dens, se activează doar dacă îi spune cineva să se activeze. Nu se activează involuntar decât în momentul în care nu ai calciu, de exemplu. El ține coloana vertebrală dreaptă. De ce vorbim de coloana vertebrală? Pentru că dacă ai probleme cu această structură - coloana vertebrală - este posibil să te doară capul. (...)

Mai avem un mușchi foarte important care este stenocleido-mastoidian? este tot timpul foarte rigid, foarte tare și poate să te doară din cauza faptului că mușchii tăi sunt prea încordați. Este un mesaj pe care trebuie să-l înțelegem, că trebuie să ne relaxăm un pic", a explicat doctorul Marius Sava.

De ce ne doare capul

Ulterior, medicul a explicat de ce ne doare de obicei capul și care sunt cele mai comune cauze.

"De ce ne doare capul? Din mai multe cauze.

Vinul are histamină. Histamina poate să provoace alergie. Pentru cei care au intoleranță la histamină, consumul de vin poate provoca dureri de cap. Conține și nitriți, îngustează și vasele se sânge. (...)

Cartofii prăjiți în cantitate mică nu reprezintă un pericol, dar dacă mănânci foarte mulți îți crește glicemia repede de tot, îți crește insulina. Apoi, pentru că este mare insulina, glicemia se duce brusc în jos. Când scade mult glicemia te doare capul, deci trebuie să mâncăm cu moderație.

Sarea face rău pentru că-ți crește tensiunea și poate să te doară capul. Durerea de tensiune este o durere cu pulsație în spatele capului. Dar, în același timp, lipsa sodiului, poate să îți provoace durere de cap. (...) În principiu mai mult de 5 grame de sare pe zi poate să îți provoace durere de cap.

Lumina poate să provoace durere de cap. Lumina intră prin interiorul ochiului, pupila se dilată și te uiți în lumină și pupila dintr-o dată se face mică, apoi te uiți în altă parte și se face mare, și mușchii care fac asta la un moment dat se epuizează și nu mai pot, așa că te doare capul", a explicat medicul.

Durerea de cap și relațiile intime

Întrebat de Cătălin Măruță dacă durerile de cap sunt un motiv pentru a refuza relațiile intime cu partenerul, medicul a declarat: "Vinul, în același timp, dezinhibă, dar nu este bun pentru sănătate. Dar, în același timp, momentele de tandrețe alături de partener nu trebuie refuzate. Durerea de cap nu este un motiv de a refuza iubirea. Asta pentru că în acele momente sunt eliberate endorfine care, desigur, atenuează durerea de cap. (...)

Durerea de cap nu este un motiv pentru care oamenii trebuie să refuze. Durerea de cap se ameliorează în timpul iubirii fizice. Pentru că în creierul nostru se eliberează niște endorfine și endorfinele acelea au un efect antiinflamator și antialgic, adică dispare durerea”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel