Recalculare pensii. Erori după evaluarea a peste 200.000 de dosare. Turcan anunță 1000-1500 de angajări în Casele de Pensii
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 21 apr, 17:03
WhatsApp
foto Facebook
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut mai multe precizări cu privire la recalcularea pensiilor. 

”Primele două etape de evaluare a dosarelor de pensii au fost încheiate și au fost finalizate 202.000 de dosare din cele aproximativ 250.000 verificate. Pentru că s-au strecurat unele erori și parte din dosare trebuie reevaluate, i-am rugat astăzi pe directorii caselor județene de pensii să trateze cu maximă seriozitate acest proces, pentru că este foarte important ca în format electronic să apară toți indicatorii cu valoare de contributivitate în calculul pensiilor, astfel încât, recalcularea să reflecte toată activitatea contributivă pe care oamenii au avut-o.

Angajări pe perioadă determinată la Casele de Pensii. Se caută peste o mie de persoane

De asemenea, le-am transmis că avem deja un draft al unei ordonanțe de urgență, prin care să suplimentăm pe perioadă determinată personalul caselor județene de pensii în acest proces de evaluare. Noi estimăm că ar fi nevoie de suplimentarea cu 1.000-1.500 persoane și estimăm că procesul de recrutare va începe în aproximativ 2 luni. Un alt aspect care va fi stabilit prin această ordonanță de urgență se referă la remunerarea personalului angrenat în acest proces de evaluare. Sunt angajați din casele de pensii care și-au dublat activitatea și ei trebuie stimulați.

Avem nevoie de o matrice exactă a modului în care să așezăm stimulentele pe care le vom acorda personalului implicat în procesul de evaluare a dosarelor de pensii, însă trebuie acordate diferențiat, în funcție de gradul de implicare a fiecărui angajat. Ordonanța de urgență pe care o pregătim va stabili cadrul general și va detalia metodologia de normare a activității angajaților din casele de pensii. În întâlnirea de astăzi am evaluat și stadiul calculării dosarelor naționale și internaționale de pensii, astfel încât să nu existe întârzieri. Pe dosarele naționale de pensii avem un progres semnificativ: de la restanțe de 20.000 dosare am ajuns la o restanță de doar 54 dosare care au termenul de 45 de zile depășit.

În cazul pensiilor internaționale lucrurile arată mai bine, însă mai avem o restanță de 2.400 dosare, 1.500 dintre acestea fiind în relația cu Italia. În acest context, conducerea Casei Naționale de Pensii Publice va avea o întâlnire on-line cu autoritățile din Italia, astfel încât să avansăm și pe această parte de calcul a dosarelor internaționale de pensii.” a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan. 

G Ad:

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro