Reacții în presa maghiară, după ce România a eliminat Ungaria. Rasmussen a răbufnit la final
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
România - Ungaria, scor 28-27. Momentul bucuriei de la fluierul final, cu Cristina Neagu prăbușită pe podea.
România - Ungaria, scor 28-27. Momentul bucuriei de la fluierul final, cu Cristina Neagu prăbușită pe podea.
Naţionala de handbal feminin a României a obţinut o victorie în ultima secundă în faţa Ungariei şi s-a calificat în grupele principale la Campionatul Mondial din Japonia.

Ziarele de sport din Ungaria au relatat obiectiv despre meciul dintre România şi Ungaria, câștigat de echipa noastră, iar maghiarele au fost eliminate din competiţie.

Presa maghiară nu a strălucit în titluri bombastice și nici nu a plâns de mila propriilor jucătoare: "Dramă! Am ratat remiza la handbal feminin: România - Ungaria 28-27", titrează Blikk, în timp ce Nemzeti Sport relatează sec că "am ratat calificarea. Româncele au câştigat în ultimul moment".

Drama: Chiar dacă am condus cu șase goluri, România a revenit. Ungaria a fost eliminată”, a notat publicația Alfahir.hu. ”După o prăbușire dramatică, echipa națională de handbal a Ungariei nu a reușit să treacă în etapa următoare”, au scris cei de la 24.hu.

Antrenorul maghiar dă vina pe arbitraj

Însă, Kim Rasmussen, selecţionerul Ungariei, şi-a ieşit din fire în timpul conferinţei de presă de după meci. Antrenorul danez a dat vina în primul rând pe arbitraj pentru eşecul echipei sale.

Sunt dezamăgit că n-am obţinut măcar rezultatul de egalitate. Ce au făcut arbitrii în ultimele 10 minute a fost ruşinos. Am simţit că a fost ceva personal împotriva mea. Sunt extrem de dezamăgit că s-a ajuns la acest nivel, dar de mine sunt cel mai dezamăgit. (...) Dacă vrei să vezi un arbitraj prost, uită-te încă o dată la acest meci”, a declarat Kim Rasmussen.

România a câştigat incredibil cu Ungaria, scor 28-27, cu golul victoriei marcat în ultimele secunde, de Cristina Neagu, din şapte metri. Naţionala noastră s-a calificat astfel în grupa principala a Campionatului Mondial.

Revanșa Cristinei Neagu

Pentru cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu, partida cu Ungaria a avut şi o altă conotaţie.

"Împotriva Ungariei mi-am rupt ligamentul anul trecut şi chiar sunt curioasă cum o să fie senzaţia din ziua meciului. Cu siguranţă îşi doresc la fel de mult ca şi noi victoria şi îsi doresc să meargă cu cât mai multe puncte în grupa principală", a spus Neagu înaintea confruntării de vineri. Finalul a prins-o în lacrimi, după ce chiar ea ne-a adus victoria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel