România devine gazda unui turneu final, în locul Rusiei: EHF EURO 2026 ajunge și în țara noastră
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Campionatul European de Handbal Feminin 2026 va avea loc în Cehia, Polonia, România, Slovacia și Turcia.

Federația Europeană de Handbal (EHF) a făcut o decizie istorică prin alocarea organizării Campionatului European de Handbal Feminin din 2026 către cinci țări europene, respectiv Cehia, Polonia, România, Slovacia și Turcia. Această mișcare strategică are ca scop principal extinderea handbalului feminin într-o varietate cât mai mare de piețe europene.

Procesul de selecție a gazdei pentru acest eveniment a început cu depunerea candidaturilor până la data de 25 octombrie 2023. EHF a primit oferte din partea Turciei, precum și oferte comune din partea Cehiei/Poloniei și României/Slovaciei. După evaluarea atentă a fiecărei oferte, consultări cu federațiile interesate și vizite la fața locului, s-a hotărât ca toate cele cinci țări să găzduiască împreună Campionatul European EHF Euro 2026 la handbal feminin.

Evenimentul este programat să aibă loc în perioada 3-20 decembrie 2026 și va fi cel de-al doilea Campionat European de handbal feminin la care vor participa 24 de echipe. Runda preliminară va fi desfășurată în orașele Oradea, Cluj-Napoca, Antalya, Brno, Katowice și Bratislava. Grupurile principale vor evolua la Cluj-Napoca și Katowice, iar finala se va desfășura în orașul polonez Katowice.

Sălile de competiție selectate pentru acest eveniment includ locuri de renume, cum ar fi Spodek Arena din Katowice, cu o capacitate de 11.000 de spectatori, și BT Arena din Cluj-Napoca, cu o capacitate de 10.000 de locuri. Aceste alegeri demonstrează angajamentul organizatorilor pentru a oferi o experiență de neuitat atât pentru jucători, cât și pentru suporteri.

Decizia de a aloca acest eveniment în cele cinci țări vine după ce Rusia, inițiala gazdă a Campionatului European EHF Euro 2026 de handbal feminin, nu a putut să organizeze competiția. Astfel, cele mai bune echipe naționale de handbal feminin vor avea ocazia să concureze în unsprezece piețe europene în următorii ani, consolidând astfel prestigiul și popularitatea acestui sport în întreaga Europă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel