Război cu COVID-19. Teodor Meleșcanu: Este singura șansă
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu a transmis un mesaj, duminică, despre războiul cu noul Coronavirus. 

”Trecem printr-o perioadă dificilă, ca țară și ca popor. Prin instituirea stării de urgență se are în vedere adoptarea de măsuri care să limiteze și să elimine pandemia virusului Covid 19. Este o fază necesară dar nu și suficientă.

Trebuie să înțelegem că lucrurile se schimbă în lume și ne afectează și pe noi. Nu avem resurse financiare pentru a reporni economia , așa cum are Germania care injectează în economie aproximativ 450 de miliarde (aproximativ 10% din PIB) sau Franța care primește de la Uniunea Europeană 300 de miliarde de euro, în timp ce România va primi un miliard.

În aceste condiții nu ne putem baza decât pe resursele proprii.

Cel mai important atu al nostru îl reprezintă domeniul energiei unde avem un mix de petrol și gaze, cărbune, hidrocentrale, centrale nucleare și noi energii, în special vântul.

Este singura șansă de relansare economică în perspectivă, fără a mai cersi pe la unii sau alții și a ne îndatora peste măsură.

În acest context, Ordonanța de urgență a guvernului Orban privind liberalizarea prețului energiei, care ar urma să intre în vigoare la începutul verii, ar fi o lovitură năucitoare pentru economia românească și pentru toți cetățenii români. Este imperios necesar ca OUG șă nu intre în vigoare decât sub forma unor reduceri substanțiale ale prețurilor energiei pentru economie și consumatorii casnici. Acestă măsură ar fi un ajutor real atât pentru fiecare cetățean în parte cât și pentru societățile românești.” a scris Teodor Meleșcanu, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel