Data actualizării:
Data publicării:

Rata de incidență din București, în scădere față de ziua precedentă

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Direcția de Sănătate Publică a transmis rata incidenței în București în data de 28 noiembrie 2021.

Rata de incidenţă a COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, duminică, de 2,04 cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.

Cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a fost atinsă pe data de 22 octombrie - 16,54 cazuri la mia de locuitori. În urmă cu o zi, incidenţa COVID-19 în Bucureşti a fost de 2,26, potrivit Agerpres.

Bilanț COVID-19 în România, 28 noiembrie 2021. Numărul cazurilor noi și deceselor

 

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 28 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.377 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 106 decese dintre care 19 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Certificat COVID-19 la locul de muncă. Alexandru Rafila: Soluția legislativă ar trebui luată până la finalul anului

 

Soluţia legislativă privind obligativitatea certificatului COVID la locul de muncă ar trebui adoptată până la finele acestui an, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a precizat că introducerea acestei măsuri va fi făcută în baza unui algoritm decis de specialişti.

El a precizat că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o sâmbătă cu premierul Nicolae Ciucă discuţia s-a concentrat şi asupra certificatului COVID.

"Şi fac aşa un disclaimer, nu se mai spune certificatul verde, pentru că certificatul verde original - ca să înţeleagă toată lumea - se referă la documentul adoptat de către Parlamentul European şi se referă la călătoria între statele membre, certificatul COVID, care a făcut atât de mult..., a prezent un subiect de interes şi de dezbatere, şi de foarte multe ori de controverse în spaţiu public, vom încerca să găsim pentru el o soluţie legislativă, care să stabilească un cadru foarte clar pentru toată lumea, iar introducerea acestui certificat verde să poată să fie făcută atunci când există o creştere susţinută, un anumit interval de timp, de exemplu trei săptămâni iar renunţarea la utilizarea acestui certificat verde complet, adică presupune vaccinare, testare sau trecerea prin boală, să fie făcut atunci când există o scădere mai multe săptămâni consecutiv şi se atinge un anumit nivel al incidenţei cumulate. Toate aceste lucruri, detaliile tehnice, dacă vreţi, cifrele vor fi stabilite de colegii de specialitate de la Institutul Naţional de Sănătate Publică", a declarat Alexandru Rafila, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel